Mergi la conţinutul principal

Elene Udrea trebuie să explice creditul de la BRD

Numele fostei blonde de la Cotroceni apare în cauza împrumuturilor ilegale luate de la BRD, în care DIICOT i-a pus ieri sub acuzare pe omul de afaceri Adrian Sârbu şi pe fostul senator Sorin Roşca Stănescu.
Din primele informaţii, protejata lui Băsescu ar fi luat un credit de 3 milioane de euro, girat cu un teren supraevaluat. Potrivit DIICOT, procurorii de la această structură şi-au declinat competenţa în favoarea DNA, la data de 4 martie, în legătură cu dosarul deschis pe numele Elenei Udrea.
Chemată ieri la Instanţa Supremă în dosarul „Gala Bute", în care a fost trimisă în judecată de DNA, fostul ministru a precizat că nu are nicio informaţie despre noul caz. „Nu am nicio informaţie", le-a răspuns Udrea jurnaliştilor.

"M-am gândit că ar trebui să scriu o carte"

Pe de altă parte, Udrea a recunoscut că se gândeşte să scrie o carte despre cele 72 de zile pe care le-a petrecut în arest preventiv şi că va da statul român în judecată la CEDO. Întrebată ce face acasă, în condiţiile în care trebuie să stea în arest la domiciliu, Elena Udrea a spus: „Păi ce poţi să faci în casă, altceva decât să stai şi să studiezi dosarul, să mai scrii... Uitaţi, m-am gândit că ar trebui să scriu o carte despre cele 72 de zile în cătuşe (...) Şi să ştiţi că, dacă astăzi am venit aici liberă, neîncătuşată, asta înseamnă că există speranţă pentru justiţie în România", a spus Udrea, recunoscând că a fost marcată de perioada cât a stat în arest preventiv, deoarece condiţiile de acolo sunt inumane.
„Şi acolo (în arest) puteam să mă machiez, să îmbrac o rochie. Era dificil nu din acest punct de vedere, ci din cauza imposibilităţii de a te mişca, de a comunica", a adăugat Udrea.

La CEDO

De asemenea, Elena Udrea a fost întrebată dacă se apără mai bine acum, fiind în arest la domiciliu. „Este mai bine, pentru că dosarul are 81 de volume şi îmi este mult mai uşor să mă apăr, este mult mai uşor să îl studiez acasă. La penitenciar, în condiţiile în care mă întâlneam cu avocatul într-o cuşcă şi actele pe care trebuia să mi le comunice trebuia să le introducă printr-o fantă de un milimetru, mi-ar fi trebuit probabil luni de zile să pot studia dosarul în care sunt acuzată. De acasă, pot să mă apăr mult mai bine. Cred că normalitatea, în ceea ce priveşte cercetarea penală a unei persoane, desfăşurarea în instanţă a unui dosar penal, este ca aceste proceduri să se întâmple cu un inculpat în stare de libertate", răspuns Udrea, menţionând, totodată, că va da statul român în judecată la CEDO.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro