Mergi la conţinutul principal

Elena Udrea va fi extrădată fix în ziua când Radu Mazăre o să revină singur în ţară

Nu am stat să număr, dar cred că putem face o echipă mixtă de fotbal (bărbaţi şi femei) din rândul celor care au fugit din România pentru a scăpa de puşcărie. O să îi amintesc acum, în fugă, doar pe cei care au apărut destul de des cu poză în ziare, başca a scris şi Tolontan despre ei. Îi avem pe Puiu Popoviciu, care stă bine-mersi în Londra, deşi are de executat 7 ani de puşcărie în România. Ar mai fi fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, Elan Schwartzenberg, care a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română, în anul 2016, după ce Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui. Mai este şi fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, care a fugit în Madagascar cu toate că era supus controlului judiciar, într-un dosar în care este bănuit că ar fi primit milioane de euro şpagă pentru a influenţa câştigarea unor licitaţii.

Despre patronul România TV, Sebastian Ghiţă, nu mai amintim mare lucru, căci cazul său este cunoscut opiniei publice după ce el a fugit în Serbia şi şi-a rezolvat favorabil actele privind şederea pe termen nelimitat în această ţară vecină şi prietenă.

Şi ultimele, dar nu cele din urmă - Elena Udrea şi Alina Bica, care au fost reţinute de Interpol în Costa Rica, în cursul zilei de miercuri, ambele fiind condamnate definitiv la închisoare cu executare, în România, pentru acte de corupţie.

Am văzut cu toţii imaginile din Costa Rica, cu Elena Udrea luată la întrebări de poliţişti, pe stradă. Udrea a fost reţinută şi în cursul zilei de joi urma să fie prezentată în faţa judecătorilor pentru a se stabili dacă va fi extrădată, eliberată sau ţinută în custodie (arest) până la clarificarea situaţiei sale.

Dacă ar fi să îmi dau cu presupusul, aş zice că Elena Udrea va fi eliberată, urmând ca ea să rămână sub observaţia autorităţilor până la expirarea permisului său de şedere temporar (1 an de zile).

Este imposibil ca Elena Udrea să fie extrădată zilele astea, căci femeia are acasă un copil de numai 10 zile, născut în Costa Rica. Nici în arest nu cred că va sta Elena Udrea, căci autorităţile nu au niciun interes să o ţină în spatele gratiilor, atâta timp cât e limpede că Udrea nu va părăsi Costa Rica, având un mandat de arestare internaţional emis pe numele ei. Elena Udrea ştie că singura ei şansă să evite puşcăria din România este să stea în Costa Rica.

Cât despre extrădarea care ar putea veni peste 2-3 ani, eu aş zice să nu mai fim atât de optimişti. Udrea va fi trimisă pachet, pe avion, spre Bucureşti fix în ziua în care Radu Mazăre va reveni benevol în ţară, adică niciodată, pentru că e conştient că în secunda 2 va fi arestat pentru încălcarea controlului judiciar. (Elena Din Pleşcoi)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro