Mergi la conţinutul principal

Elena Udrea în Parlament: Actul 2

Spectacolul Elenei Udrea a continuat ieri cu o nouă apariţie în Parlament a fostei blonde de la Cotroceni. La fel de zâmbitoare şi cu acelaşi zâmbet trufaş, ea le-a declarat colegilor săi că este "vânată" sistematic, fiind "ţinta unei acţiuni precise în care secretele trebuiau păstrate prin folosirea cătuşelor împotriva sa", că, ajunsă în arestul Poliţiei Capitalei, a fost "verificată la sânge şi dezbrăcată", i s-a luat sutienul, că a fost nevoită să pună un pet pe post de capac la toaletă pentru a opri şobolanii.

Este spre binele României?

"Când veţi pune, astăzi, bilele în urnă, vreau să vă gândiţi că tot ceea ce se întâmplă constituie un precedent extrem de periculos. Doamnelor şi domnilor, nu vă cer clemenţă şi nici favoruri, nu vă cer nimic. Singurul lucru pe care, cred, că ar trebui să îl faceţi este să gândiţi dvs. înşivă, să lăsaţi la o parte stereotipurile şi presiunile de orice fel, să răspundeţi unei singure întrebări: Este, într-adevăr, spre binele României ce se întâmplă ? Şi apoi să votaţi cu conştiinţa împăcată că aţi făcut ce trebuie pentru această ţară şi pentru democraţie, atâta câtă mai există ea, astăzi, în România", i-a îndemnat Udrea pe deputaţi.
"Nu există nimeni în această ţară care să poată spune vreodată că eu, Elena Udrea, am cerut cuiva să procedeze altfel decât cere legea, decât permite legea. Dragi colegi, îmi pare rău că îi dezamăgesc pe unii dintre dumneavoastră, chiar dacă e o metodă care pare să funcţioneze. Nu mă voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune nici rugăciuni, n-ar fi corect nici faţă de mine, nici faţă de dumneavoastră, şi nici faţă de românii care ne privesc", a continuat fosta protejată a lui Traian Băsescu. A vorbit şi despre condiţiile rele din arest - pereţi scorojiţi, geamuri care nu se închid sau şobolani. "Dacă te spălai pe cap nu aveai acces la feon ca să te usuci şi îţi dădea şanse minim la o răceală, dacă nu cumva la pneumonie sau meningită", a menţionat Udrea

„Nu voi citi nici acatiste"

Ce alte declaraţii a mai făcut Udrea:
• În urmă cu fix 2 săptămâni aţi votat 6 cereri împotriva mea. Le-aţi aprobat pe toate sub marota "noi nu ne opunem justiţiei". Am spus mereu că justiţia trebuie să funcţioneze în cazul tuturor. Era suficient să daţi aviz doar cererilor de urmărire penală.
• N-a contat excepţionalul situaţiei în care m-am aflat: un deputat cu 3 cereri de arest preventiv în doar 2 ore. N-a contat că era evident că eram ţinta unei acţiuni precise în care secretele trebuiau păstrate prin folosirea cătuşelor împotriva mea.
• Este evident că sunt o ţintă. Sunt vânată sistematic. În ritmul acesta o să ne vedem din 2 în 2 săptămâni până în 2016. Multe dintre aceste acuzaţii sunt minciuni.
• Nu mă voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune rugăciuni.
• Aş fi vrut să vin astăzi în cătuşe în fata dumneavoastră, să le puteţi vedea, să le atingeţi, să înţelegeţi mai bine.
• Faceţi ce trebuie să facă Parlamentul: legiferaţi, oferiţi oamenilor legi corecte, pentru ca abuzuri care se întâmplă în cazul a zeci de mii de români să nu mai fie posibile.

Fără emoţii

"După experienţa de data trecută ce emoţii să mai am", a spus Udrea la intrarea în Parlament. Instanţa supremă a admis, sâmbătă, cererea Elenei Udrea, arestată la domiciliu, de a merge luni la Parlament, pentru a se adresa plenului Camerei Deputaţilor, care va vota o nouă cerere a DNA de arestare preventivă a deputatului PMP, pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro