Mergi la conţinutul principal

"Electrica" declara razboi total firmei "Athena"

Distribuitorul local de energie electrica este hotarit sa cheme in instanta firma greceasca "Athena" pentru a recupera pagubele pe care aceasta i le-a provocat prin ruperea cablurilor electrice subterane. "Electrica - Distributie" Braila spune ca de la inceputul anului a avut 5 intreruperi, din care doua numai in ultimele zile, cauzate de lucratorii de la "Athena", care au rupt cablurile subterane. Din cele cinci incidente, doua au afectat consumatorii din Radu Negru, iar alte trei consumatorii din Chercea. Conducerea companiei energetice spune ca astfel de probleme ar putea fi evitate foarte usor daca cei de la "Athena" ar veni sa solicite asistenta tehnica atunci cind fac excavari, asa cum de altfel au si obligatia sa o faca. "Un incident recent s-a produs in data de 12 noiembrie, cind timp ce mai bine de o ora au ramas nealimentate 6 posturi insumind 1.563 de consumatori casnici, 52 mici consumatori si 5 mari consumatori. Le-am transmis adrese sa vina sa solicite asistenta tehnica, fara nici un rezultat, intrucit in data de 18 un alt cablu a fost rupt si, timp de aproape 90 de minute, 11 posturi au ramas nealimentate insumind 2.855 de consumatori casnici, 119 mici consumatori si 12 mari consumatori. Pe linga disconfortul creat consumatorilor, ne genereaza si noua pagube: pe de o parte costurile cu repararea cablurilor, iar in al doilea rind prin faptul ca, in perioada de intrerupere, noi nu mai vindem energie. Aceste cheltuieli, cei de la "Athena" refuza sa le acopere ceea ce nu este nici corect si nici legal", a declarat directorul general al "Electrica Distributie" Braila, Stefan Radulescu. De asemenea, sursa citata a explicat ca pentru fiecare cablu rupt numai costurile cu repararea se ridica, in functie de complexitatea lucrarilor, la circa 100 milioane de lei vechi. "In perioada de intrerupere nu mai vindem energie. De exemplu, in cazul incidentului din data de 18 noiembrie, in cele 90 de minute de intrerupere, a fost vorba despre 1,5 MW", a mai spus Radulescu. In plus, el a punctat ca, daca firma greceasca refuza sa achite aceste sume, precum si sa ceara asistenta tehnica in momentul in care fac sapaturi, compania le va factura toate costurile generate de ruperea cablurilor subterane, iar daca nu le vor plati, "Electrica" se va adresa intantei.

Si "Distrigaz Sud" are probleme cu "Athena"

De mentionat este ca acelasi gen de probleme au reclamat si reprezentantii de la "Distrigaz Sud", carora le-au spart conducte de gaz pozate in subteranul strazilor unde "Athena" executa lucrari. Practic, de aproape doi ani, furnizorul local de gaz metan se chinuie sa recupereze o paguba de citeva mii de lei provocata de firma greceasca "Athena" in urma lucrarilor efectuate in cartierul Chercea. Concret, in urma cu doi ani, lucratorii de la firma amintita au provocat doua avarii, la interval de citeva zile diferenta, la conductele de gaz. Pe linga paguba provocata "Distrigaz Sud", cele doua avarii au creat probleme si consumatorilor din zona, care au avut intrerupt gazul pentru remedierea incidentelor. Nota de plata finala calculata de "Distrigaz Sud" a ajuns la 7.000 lei, in care au fost incluse, pe linga materialele si costul fortei de munca angrenate in remediarea celor doua avarii, si o cantitate de gaz metan pierduta din retea prin spargerea conductelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu