Mergi la conţinutul principal

"Electrica" Braila s-a "spart" in doua societati

Din aceasta luna, Sucursala locala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE) a suportat o transformare generata de "ruperea" celor doua activitati principale (distributie si furnizare) in tot atitea societati distincte. Practic, la acest moment, activitatea de distributie a fost preluata de o sucursala, in timp ce furnizarea a trecut in competenta unei nouinfiintate agentii, ambele structuri raminind in subordinea Filialei "Electrica" Muntenia Nord cu sediul la Ploiesti. De mentionat este ca directorul Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice Braila este Ionascu Negru, iar pentru Agentia de Furnizare a Energiei Electrice conducerea este asigurata de Dinu Lungu, ambii ocupind in diferite perioade de timp functia cea mai mare in cadrul structurii locale a "Electrica". "Angajamentul asumat de tara noastra in contextul aderarii la Uniunea Europeana a fost acela ca de la 1 iulie 2007, cele doua activitati sa fie separate, in doua entitati distincte, odata cu liberalizarea completa a pietei energiei electrice. Pentru punerea in practica a acestui angajament a fost nevoie de emiterea Hotaririi de Guvern nr. 675/2007 privind reorganizarea prin divizare partiala a societatilor comerciale de distributie si furnizare a energiei electrice, filiale ale Societatii Comerciale "Electrica" SA. La nivel local, s-au finalizat procedurile de separare a celor doua persoane juridice, inclusiv din punct de vedere patrimonial", ne-a declarat Ionascu Negru, directorul SDEE Braila. In plus, sursa citata a explicat ca, in urma discutiilor cu omologul de la Agentia de Furnizare, s-a convenit ca sediul SDEE va ramine cel din cladirea amplasata pe strada Plevna la nr. 32, in timp ce colegii de la agentie se vor muta in vechiul sediu amplasat pe Calea Calarasilor vizavi de Colegiul National "Gh. M Murgoci". "Cel mai probabil colegii de la furnizare se vor muta pina la finele anului dupa ce isi vor amenaja spatiile in sediul ales de ei", a mai spus Ionascu.

Facturile la energia electrica vor fi emise de Agentia de Furnizare a Energiei Electrice

In ceea ce priveste personalul fostei sucursale ce reunea ambele activitati, circa 350 de angajati, sursa citata a punctat ca aproximativ 300 de persoane au fost transferate la SDEE, in timp ce Agentia de Furnizare a preluat doar 46 de persoane. "Agentia a preluat latura comerciala de la contractare pina la facturare, in timp ce distributia a ramas cu instalatiile si echipamentele, bransamentele inclusiv contorii de energie electrica. Practic, indexul pentru fiecare contor va fi citit de noi, cei de la distributie, si il vom transmite colegilor de la furnizare care vor emite factura si vor incasa banii", a mai spus Ionascu, subliniind ca operatiunea de separare nu va presupune schimbarea tarifelor la energie electrica deja in vigoare nici pentru consumatorii casnici si nici pentru celelalte categorii de clienti.
De mentionat este ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat recent ca va publica, cel mai tirziu in luna septembrie, anunturile de privatizare pentru filialele "Electrica" Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord, cu mentiunea ca acesteia din urma ii sint arondati consumatorii din intreg judetul Braila. Potrivit anuntului facut de catre AVAS, tranzactiile aferente vinzarii unor pachete de actiuni la cele 3 filiale ar urma sa fie finalizate abia anul viitor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu