Mergi la conţinutul principal

Ei vor reprezenta Brăila la Olimpiada Naţională de Fizică

• anul acesta, lotul olimpic brăilean este format din 16 elevi • opt elevi de la “Bălcescu”, cinci de la “Murgoci” şi câte unul de la “Iorga”, “I. Creangă” şi “Mihai Viteazul” se vor întrece cu cei mai buni concurenţi din ţară, la Târgu-Jiu, în luna aprilie

 

La Olimpiada Judeţeană de Fizică, competiţie care s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”, au participat 122 de concurenţi. Opt elevi de la “Bălcescu”, cinci de la “Murgoci” şi câte unul de la “Iorga”, “I. Creangă” şi “Mihai Viteazul” au demonstrat că sunt cei mai buni din Brăila şi vor merge, în aprilie, la naţionala de la Târgu-Jiu.

În continuare, vă invităm să îi cunoaşteţi pe cei care vor reprezenta judeţul nostru la Olimpiada Naţională de Fizică.

Teodora Anca Plopeanu, clasa a VI-a, “Bălcescu”, prof. Florin Moraru. Anca este la prima naţională şi îşi doreşte să obţină un rezultat cât mai bun. De asemenea, ea va participa şi la olimpiada judeţeană de matematică.

Matei Ovidiu Tudose, clasa a VI-a, “Bălcescu”, prof. Florin Moraru. Pe lângă fizică, Matei vrea să participe şi la olimpiada de matematică.

Andrada Badea, clasa a VIII-a, “Bălcescu”, prof. Cristian Andronic. Andrada se află la a doua participare la olimpiada de fizică, disciplină la care a câştigat deja o menţiune. De asemenea, ea a bifat şi un argint la matematică şi o menţiune la lingvistică. “Vreau să aflu lucruri noi, să evoluez şi să câştig o medalie”.

Alexandru Crăcan, clasa a X-a, “Bălcescu”, prof. Liviu Arici. Din clasa a VI-a, Alexandru nu a ratat nicio naţională de fizică, iar munca lui a fost răsplătită cu o medalie de argint şi una de bronz. Anul acesta vrea să urce iar pe podium.

Radu Andrei, clasa a XI-a, “Bălcescu”, prof. Aurelia Stroe. Radu este unul dintre “veteranii” lotului brăilean de fizică. El are în palmares medalii atât la această disciplină, cât şi la astronomie şi astrofizică, matematică şi informatică. Anul trecut el s-a calificat pentru prima dată la lotul lărgit pentru internaţionala de fizică. Recent, a câştigat o medalie de argint la Concursul cu participare internaţională de Fizică “Marin Dacian Bica” şi o medalie de aur la Concursul Internaţional “Romanian Master of Physics”, fiind singurul elev din provincie care a obţinut o astfel de distincţie.

Adrian Cristian Dinu, clasa a XI-a, “Bălcescu”, prof. Aurelia Stroe. Adrian are experienţa olimpiadelor, el fiind la a cincea participare la această disciplină. La ediţiile din anii trecuţi, a câştigat trei medalii de argint şi una de bronz.

Maria Mihaela Ţigănoiu, clasa a XI-a, “Bălcescu”, prof. Aurelia Stroe. Maria merge la naţionale încă din clasa a VI-a, obţinând până acum două medalii de argint şi o medalie de bronz. De curând, ea a luat locul I la Concursul cu participare internaţională de Fizică “Marin Dacian Bica”.

Răzvan Neacşu, clasa a XII-a, “Bălcescu”, prof. Liviu Arici. Din clasa a IX-a Răzvan merge la această olimpiadă, competiţie care i-a adus o medalie de aur şi două de argint. După ce termină liceul, el vrea să studieze Automatica la Bucureşti, iar după terminarea facultăţii vrea să îşi construiască o carieră în România. De asemenea, Răzvan a câştigat şi el un premiu I la Concursul “Marin Dacian Bica”.

David Gabriel Cotigă, clasa a VI-a, “Murgoci”, prof. Manuela Gheorghiu. Chiar dacă este prima olimpiadă de fizică, David speră să facă o figură frumoasă. 

Călin Gruia, clasa a VI-a, “Murgoci”, prof. Manuela Gheorghiu. Deşi este doar în clasa a VI-a, Călin a participat la multe concursuri, câştigând şi o menţiune la olimpiada de matematică de anul trecut. “Nu fac un scop să fiu primul, îmi doresc să fiu cât mai sus. Cred că experienţa e cea mai importantă”.

Iulia Cristina Popa, clasa a VI-a, “Murgoci”, prof. Manuela Gheorghiu. Ea se află la prima participare la o olimpiadă naţională. Anul trecut a câştigat un premiu II la judeţeana de matematică, disciplină la care va participa şi anul acesta.

Evelina Eremia, clasa a IX-a, “Murgoci”, prof. Manuela Gheorghiu. Evelina se poate mândri cu o menţiune de onoare la Olimpiada Naţională de Fizică şi cu un loc I la olimpiada judeţeană de limba germană.

Dănuţ Valentin Dinu, clasa a XI-a, “Murgoci”, prof. Manuela Gheorghiu. Valentin participă pentru a treia oară la fizică, anul trecut acesta reuşind să cucerească o medalie de argint. Pentru această ediţie şi-a propus să se întoarcă acasă cu un premiu, iar pe viitor vrea să studieze inginerie aeronautică şi aerospaţială la o facultate din Anglia.

Adrian-Marian Ţiripa, clasa a VI-a, “Iorga”, prof. Mioara Sisea. În anii trecuţi, Adrian a participat la mai multe discipline: română, matematică, lectură, geografie. El face voluntariat de la 6 ani la “Cercetaşii României” - filiala Brăila,  fiind unul dintre membrii activi ai organizaţiei. Adrian spune că a renunţat la calculator şi că îl folososeşte doar cu scopul de a se informa. Pasiunea sa este astrofizica.

Rareş Georgian Mihalcea, clasa a VI-a, “Ion Creangă”, prof. Monica Stanciu. Pe lângă fizică, anul acesta Rareş participă şi la alte trei discipline: matematică, biologie, geografie. El are deja la CV un premiu special la geografie şi un premiu II la judeţeana de biologie.

Marius Andrei Cosmin Grigoraş, clasa a VIII-a, “M. Viteazul”, prof. Liliana Iacob. Marius se află la a treia participare, în clasa a VI-a obţinând un bronz. De asemenea, acesta mai are în palmares o medalie de bronz la informatică.

Le urăm succes la etapa naţională!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro