Mergi la conţinutul principal

Egalitate în duelul pugilistic amical România - Republica Moldova

Miercuri după-amiază în sala de box a Clubului Sportiv Municipal a avut loc o gală amicală între pugilişti din România, mai precis de la cale două Centre Olimpice de box de la Brăila şi Reşiţa şi cei din Republica Moldova. A fost o nouă verificare a boxerilor de la tineret înaintea Campionatelor Europene. Organizatorii, CSM Brăila şi DJST au planificat 10 meciuri, patru au fost câştigate de românii Vasile Suciu, Robert Jitaru, Ioan Pleş, Emanuel Mican, alte patru de reprezentanţii Republicii Moldova, Iulian Ivanov, Vlad Ţugui, Cristi Constatinov şi Vlad Guminiuc. Meciul de cadeţi dintre Nicolae Bucşa (Republica Moldova) şi românul Alexandru Popescu a fost fără decizie iar ultima dispută, cea dintre Antonio Dincă de la lotul olimpic şi brăileanul Adrian Bărbieru s-a încheiat cu victoria la puncte a primului pugilist. Cu toate că au fost doar meciuri amicale, fiecare boxer care a urcat pe ring a căutat să-şi treacă în palmares încă o victorie. Cel mai rapid succes l-a obţinut Ioan Pleş, care a câştigat prin KO tehnic în repriza a doua. Ca de obicei, Robert Jitaru a fost în prim planul acestei acţiuni, sportivul pregătit de George Perţea şi Gigi Moise a fost mai bun decât adversarul său, moldoveanul Dorin Bucşa în toate cele trei reprize şi s-a impus cu 3-0. O impresie foarte bună a lăsat, cum era şi normal, Vlad Ţugui care este campion european şi vicecampion mondial de juniori dar şi Vlad Guminiuc, medaliatul european cu bronz. Acesta a vrut să boxeze trei reprize cu Ionuţ Petriş însă în ultimul minut al reprizei a treia şi-a dat drumul la braţe şi puţin i-a lipsit românului să nu fie trimis în lumea viselor de moldovean.
Joi dimineaţă acţiunea s-a repetat, numai că la gala a doua nu s-au mai acordat verdicte. A fost un sparring şi evident că nici meciurile nu au mai fost la fel de spectaculoase. Jitaru nu a mai forţat ci a făcut doar un meci tactic, în schimb s-au remarcat brăilenii Marian Vişan şi Vlad Sava dar şi moldoveanul Dorin Bucşa care nu i-a lăsat nicio şansă românului Vasile Suciu.
Tate meciurile au fost supervizate de antrenorul federal Valentin Vrânceanu iar reprezentantul FR Box nu s-a mulţumit doar să-şi noteze ceea ce au făcut bine sau unde au greşit boxerii români ci chiar a discutat cu ei imediat după fiecare gală, iar unora dintre sportivi chiar le-a exemplificat pe viu, la sac, unde au greşit.
Cele două gale au fost arbitrate de arbitrii care fac cursul de specialitate la Brăila, Dorinel Gâţu, Cozma Răducu, Gheorghe Teiş, Florin Ivan, Mihai Ivan, Relu Nicoară, Dumitru Blănaru, Florina Dafinoiu dar şi de arbitrul republican, Ion Petrea, cel care este şi lectorul cursului de arbitri organizat de Asociaţia Judeţeană de Box Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro