Luana Minea, care l-a reclamat pe poliţistul Marian Godină la Poliţia Judeţeană Braşov, şi-a dat demisia din PSD, ea pierzându-şi astfel mandatul de consilier judeţean la Braşov.
Preşedintele executiv al Organizaţiei Municipale a PSD Braşov, Răzvan Popa, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ceea ce a făcut Luana Minea „poate fi considerat îndoielnic din punct de vedere al integrităţii invocate în Codul de Etică al partidului".
„Din acest motiv, a considerat că este cel mai corect să-şi înainteze demisia şi din Organizaţia Municipală al cărei membru era", a spus Răzvan Popa.
Odată cu demisia din partid, Luana Minea îşi pierde şi mandatul de consilier judeţean obţinut la alegerile locale din 2012.
Săptămâna trecută, Luana Minea a demisionat de la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Braşov şi şi-a suspendat activitatea din funcţia de director al Crucii Roşii Braşov.
Agentul curajos
Scandalul şi dezvăluirile de la Poliţia Judeţeană Braşov au început în 15 februarie, după ce Marian Godină, agent şef adjunct la Biroul Rutier Braşov, a scris pe o reţea de socializare că a fost chemat la raport de superiori şi certat după ce i-a suspendat permisul de conducere unui braşovean.
Poliţistul a povestit că pasagera din dreapta, Luana Minea, a intervenit încercând să „negocieze" şi a ameninţat că se va duce la şefii săi. El a postat şi o înregistrare audio a conversaţiei.
Luana Minea a depus o reclamaţie la Poliţia Judeţeană Braşov, în care arăta că poliţistul s-a comportat necorespunzător.
În singura declaraţie publică pe care a făcut-o de la izbucnirea scandalului, Luana Minea a declarat că s-a recomandat ca fiind şefa Crucii Roşii doar pentru că maşina în care se afla era inscripţionată cu sigla instituţiei, că nu i-a cerut niciun favor lui Marian Godină şi că a depus plângere împotriva lui pentru că a avut un comportament neadecvat. Luana Minea a mai spus că se va adresa justiţiei întrucât i-a fost afectată imaginea.
Şeful IPJ, pensionat forţat
Parchetul Judecătoriei Braşov a fost sesizat şi face cercetări în cazul aspectelor semnalate de către poliţistul Marian Godină.
În 19 februarie, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, chestorul Ioan Aron, a anunţat că se va pensiona, precizând că a luat această decizie la începutul anului şi nu are legătură cu scandalul izbucnit în urma problemelor semnalate de poliţistul Marian Godină.
Luni, aproximativ o sută de poliţişti din mai multe zone ale ţării, cei mai mulţi din Bucureşti şi din judeţul Dolj, au protestat în faţa sediului Poliţiei Judeţene Braşov, cu fluiere, steaguri şi cătuşe, pentru a-l susţine pe agentul Marian Godină.
Marian Godină a făcut şi alte dezvăluiri despre abuzurile conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov. El a scris pe Facebook despre situaţia în care a fost pus un coleg, chemat din timpul liber la serviciu să dea explicaţii despre sancţionarea unui şofer care transporta brazi şi nu purta centură.
„Comisarul şef Necşulescu, şeful Serviciului Cabinet al IPJ Braşov, ce se afla şi el în birou, a crezut de cuviinţă să îi explice că omul ăla nu purta centură ca să poată coborî mai repede, în caz că ar fi încercat să îi fure cineva brazii".
Şefii agentului i-ar fi spus că şoferul trebuia iertat pentru că aducea un brad la sediul IPJ Braşov.
„Să ştii că sunt foarte supărat pe tine! Ai sancţionat un conducător auto care aducea un brad la Poliţie, da? Ai sancţionat un conducător auto pentru că nu purta centură de siguranţă, un conducător auto care ţi-a spus că „domnule, într-adevăr nu port, dar uitaţi, eu, bradul asta îl duc la Poliţie la dumneavoastră, este bradul pentru poliţie".
Marian Godină a devenit cunoscut datorită umorului său, etalat în postări foarte populare pe Facebook, adunate recent într-o carte, „Flash-uri din sens opus", ce se va lansa azi şi la care şi-a anunţat prezenţa şi premierul Dacian Cioloş.