Mergi la conţinutul principal

Efectele Codului Administrativ. Liberalii brăileni renunţă la poziţiile în CA, AGA şi ATOP

• asta a anunţat preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, vineri, la finalul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean • acesta a afirmat că odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Administrativ, aprobat prin OUG de Guvernul Dăncilă, votul liberalilor oricum abia dacă mai contează, astfel că se vor rezuma la a face opoziţie strict în timpul şedinţelor • preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a afirmat că i se pare o “măsură nelalocul ei”, dar că aşteaptă demisiile

 

Consilierii liberali brăileni au luat decizia de a demisiona în bloc din toate Consiliile de Adminstraţie, Adunările Generale ale Acţionarilor şi din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Potrivit unui anunţ făcut de preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a Consiliului Judeţean, aceştia sunt deranjaţi de faptul că printre prevederile Codului Administrativ aprobat, recent, prin Ordonanţă de Urgenţă de Guvernul Viorica Dăncilă, se numără şi trecerea proiectelor de patrimoniu cu jumătate plus unu din numărul consilierilor în funcţie, în loc de două treimi cum era până în prezent. Ca o paranteză, această prevedere rămâne totuşi valabilă în cazul înstrăinărilor de terenuri. Revenind, Dănăilă a explicat la finalul şedinţei că atât timp cât poziţia lor oricum nu va mai conta foarte mult,  liberalii preferă să se retragă pentru a nu mai fi martori la matrapazlîcurile PSD. Liderul PNL a dorit să sublinieze că partidul va continua să facă opoziţie în şedinţele de consiliu.

“Membrii PNL, consilierii judeţeni, începând cu data prezentei şedinţe vor demisiona din toate Consiliile de Administraţie, autorităţile, AGA, unde mai suntem prinşi în prezent. Este o decizie politică de a părăsi orice Consiliu de Administraţie, orice AGA, orice autoritate în care PSD-ul are reprezentanţi şi în care încearcă să îşi impună punctul de vedere. Prin majorităţile care se vor forma de acum încolo, jumătate plus unu, conform Codului Administrativ, poziţia noastră aproape că nu va mai conta. Dar vom continua să facem opoziţie în plen”, a declarat Dănăilă.

Contactat ulterior de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru a vedea despre câte poziţii remunerate este vorba, Dănăilă a explicat că nu asta este important, dar a punctat totuşi că în prezent doar postul deţinut de Vasile Cortez în ATOP intra în această categorie, fiindcă PNL-iştii au renunţat treptat la poziţiile care erau remunerate. Potrivit acestuia, în cazul membrilor Autorităţii Teritoriale ar fi vorba despre indemnizaţii lunare de 400 - 500 lei.

 

Chiriac: «O măsura nelalocul ei»

 

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a afirmat că nu are nimic împotriva planului anunţat de PNL-işti deoarece demisiile reprezintă un act unilateral. Mai mult, acesta a afirmat că aşteaptă demisiile pe birou, iar abia apoi va comenta subiectul.

Chiar şi aşa, după încheierea şedinţei, Chiriac a dorit să critice faptul că liberalii s-au opus de fiecare dată proiectelor legate de patrimoniul public al judeţului, astfel că speră la rezolvarea problemei odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Administrativ. Cât despre demisiile în bloc anunţate de PNL-işti, Chiriac a precizat: “Mi se pare o măsură nelalocul ei, atât timp cât unii dintre locuitorii judeţului Brăila le-au dat votul. Ei nu îşi asumă şi nu vor să ştie ce se întâmplă în acest judeţ. Se pare că vor merge din ce în ce în mai rău”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro