Educatia fizica si anticoruptia | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Educatia fizica si anticoruptia

La dezbaterea organizata luni la Cercul Militar pe tema anticoruptiei, inspectorul general Lilliana Tudoran s-a laudat ca au picat elevii la proba de educatie fizica la bacalaureat, acest lucru fiind, in opinia domniei sale, o dovada vie a faptului ca in invatamintul brailean coruptia a fost eliminata. "In acesti doi ani si jumatate am intreprins unele masuri, de exemplu la examenul de bacalaureat s-a interzis stringerea de bani pentru protocol - totusi am aflat ca s-au mai strins bani in acest sens. Daca pina acum, la proba de educatie fizica de la bacalaureat nu erau elevi picati, anul acesta chiar s-a picat. (...) Noi le dam valori morale, dar parintele vine si spune ca rezolva el problema, vorbeste cu diriginta", a spus inspectorul general Tudoran.
Marea problema a bacalaureatului era, se pare, faptul ca nu se pica la proba de educatie fizica. Coruptia din sistemul de invatamint brailean atinsese apogeul si nimeni nu-si dadea seama de asta. Marii corupti erau profesorii de educatie fizica. Acum, sub conducerea PD-ista, s-a realizat un lucru grozav - au picat elevi si la aceasta proba! Felicitari doamna general! Impreuna cu echipa dumneavoastra ati reusit aceasta contraperformanta.
In timp ce in judetele din Moldova, judete unde au fost mereu promovabilitati de invidiat si la Testele Nationale, si la Bacalaureat, cadrele didactice si reprezentantii inspectoratelor scolare nu stiu cum sa mai faca sa vina in sprijinul elevilor, sa obtina note cit mai bune, la Braila se elimina coruptia din sistem picind elevii la proba de educatie fizica. Iar acest lucru este perceput de conducerea ISJ ca fiind o mare realizare! Ar fi interesant de comunicat opiniei publice si cum s-a desfasurat acea proba de educatie fizica, la care au picat peste 20 de elevi numai la un centru, la cel de la "Cerna", care a "batut recordurile". Profesorii de specialitate au fost pur si simplu dati la o parte de vicepresedintele comisiei, inspectorul Victoria Negulescu. Ea a fost cea care a cronometrat elevii pe teren si copiii au fost picati pentru fractiuni de secunda. Poate daca aceasta evaluare ar fi fost facuta de specialisti, as mai fi crezut in corectitudine, dar un profesor de matematica poate sa stie sa faca asa cum trebuie acest lucru? Profesorii au tacut atunci pentru ca erau speriati de consecinte daca ar fi protestat. Parintii furiosi au batut la portile inchise ale ISJ. Nimeni nu i-a inteles, iar cu toate sesizarile nu s-a facut nimic. Oare vom avea generatii mai performante daca vor alerga cu citeva fractiuni de secunda mai repede?
Bun, e o problema de principiu. Dar cu toate celelalte probleme din sistem, cu adevaratele acte de coruptie care afecteaza grav situatia din invatamint cum ramine? Cum ramine cu profesorii care pun note mici elevilor tocmai pentru ca se apropie bacalaureatul ca sa-i atraga la pregatiri sau sa determine parintii "sa rezolve problema" cu o mica spaga? Cum ramine cu profesorii care abia atunci cind ajung inspectori li se lumineaza brusc mintea si obtin catedre la cele mai bune scoli si licee din oras? Cum ramine cu cadrele didactice care vind elevilor carti sau harti realizate de ei, promovarea copiilor depinzind de acest lucru? Cum ramine cu zecile de profesori care nu mai predau lectiile la clasa pentru a aduce elevii la ei la pregatire? Sint vinovati parintii ca "rezolva" problema? E de la sine inteles ca un parinte ar face orice pentru copilul lui, si cine crede altceva este rupt de realitate. Inainte de a spune cu ipocrizie ca "noi le dam valori morale", conducerea ISJ ar trebui sa faca in asa fel incit aceste valori morale sa fie respectate in sistem de TOTI profesorii. Sint multe cadre didactice corecte, care isi vad de treaba, dar tot ceea ce realizeaza este improscat cu noroi de cei citiva care se gindesc mai mult la spaga. Daca in sistemul brailean profesorii de educatie fizica erau coruptii, asta s-a rezolvat. Oare ce disciplina vine la rind? Geografia cumva? Si aici copiii iau note mari si sint foarte multi promovati. Poate rezolva conducerea democrata si acest aspect, ca sa ne "laudam" cu promovabilitati mai mici si la examenele nationale! Pai, daca lucrurile vor continua in acest fel, cred ca multi parinti vor ajunge sa-si inscrie copiii la examenul de bacalaureat in alt judet pentru a scapa de nebunia de la Inspectoratul Scolar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro