• Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a răspuns cu interes invitației adresate de Consiliul Județean al Elevilor Brăila de a participa la sesiunea județeană de formare a elevilor reprezentanți în consiliu • evenimentul s-a desfășurat în perioada 3-4 februarie, la Colegiul Național “Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila • activitatea organizată de elevi, în sprijinul elevilor, s-a bucurat de prezența unui număr de 120 de reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Brăila
Întâlniri între polițiști și elevi, pentru a se purta discuții pe linie juridică. Practic, elevii au primit informații cu privire la modalitatea de sancționare sau cercetare a faptelor de natură contravențională sau penală. Este vorba despre fapte care se înregistrează într-o unitate școlară, în astfel de cazuri persoanele vinovate fiind trase la răspundere în funcție de gravitatea faptei.
Astfel, la data de 3 februarie, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila a răspuns invitației adresate de Consiliul Județean al Elevilor Brăila de a participa la sesiunea județeană de formare a elevilor reprezentanți în consiliu, eveniment care s-a desfășurat în perioada 3-4 februarie, la Colegiul Național “Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila. “În deschiderea prezentării, șeful Biroului Siguranța școlară a prezentat elevilor rolul structurii pe care o reprezintă, principalele atribuții pe care aceasta structură specializată a Poliției Române le are în comunitate, cum poate interveni în cadrul unității de învățământ pentru a asigura climatul de ordine și siguranță publică, dar și aspecte privind modalitatea legală de sancționare sau cercetare a faptelor de natură contravențională sau penală, care se înregistrează într-o unitate școlară.
Totodată, polițistul de siguranță școlară a reamintit elevilor principalele noțiuni pe care este necesar să le cunoască și să le respecte în materie de educație juridică, respectiv limitele răspunderii penale, ce înseamnă o contravenție și o infracțiune și cum pot fi aceste fapte sancționate dacă sunt comise de minori”, au transmis reprezentanții IPJ Brăila.
Atelier de opinie: cum pot oamenii legii să asigure siguranța în școli
Potrivit polițiștilor, activitatea a continuat cu un atelier de opinie, în care elevii au avut posibilitatea să transmită polițiștilor, prin intermediul unor post-it-uri, care sunt așteptările lor de la instituția poliției și cum pot oamenii legii să asigure siguranța în școlile brăilene. “Activitatea organizată de elevi, în sprijinul elevilor, s-a bucurat de prezența unui număr de 120 de reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Brăila, de la clasa a V-a până la clasa a XII-a, din 17 unități de învățământ din județul Brăila”, au mai precizat polițiștii.
Inspectoratul de Poliție Județean Brăila transmite mulțumiri și felicitări tinerilor elevi implicați în cunoașterea și rezolvarea tuturor problemelor care ar putea afecta această etapă a vieții lor.