Educaţie juridică pentru elevi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Educaţie juridică pentru elevi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean

activităţile se desfăşoară în această săptămână şi sunt menite să atragă atenţia elevilor cu privire la faptele ce intră în sfera infracţională • ei vor purta discuţii cu oamenii în uniformă, tocmai pentru a înţelege noţiunile de infracţiune, contravenţie, răspundere penală şi contravenţională

 

Elevii brăileni, faţă în faţă cu poliţiştii. Tinerii vor avea parte de o educaţie juridică transmisă de specialişti, tocmai pentru a înţelege noţiuni elementare, care să îi ajute să stea la distanţă de sfera infracţională.

În această săptămână, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, ofiţeri ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila şi specialişti ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galaţi şi-au unit forţele pentru a aduce o informare completă şi corectă, structurată pe teme de interes pentru elevii brăileni. Prima zi a săptămânii de educaţie juridică a debutat cu întâlniri ale poliţiştilor şi jandarmilor cu elevii din municipiul Brăila, temele abordate fiind: “Faptele mele şi consecinţele acestora” şi “Familia şi familia extinsă. Violenţa în familie”.

Elevii şcolii Gimnaziale “Sf. Andrei” Brăila au purtat discuţii cu specialiştii şi au înţeles cât de mult îi poate afecta săvârşirea de fapte penale sau contravenţionale. Tinerilor li s-au explicat noţiunile de infracţiune, contravenţie, răspundere penală şi contravenţională, autor, complice, instigator. Li s-a vorbit şi despre influenţa pe care o poate avea anturajul, de multe ori elevii ajungând să chiulească frecvent de la ore, ba chiar să comită fapte penale şi să intre în sfera consumatorilor de alcool sau droguri.

A doua temă de discuţie, “Familia şi familia extinsă. Violenţa în familie” a fost abordată de reprezentanţii legii cu elevii Colegiului Economic “Ion Ghica” Brăila, pentru creşterea gradului de informare al tinerilor cu privire la formele de manifestare a violenţei domestice şi modalităţile de prevenire şi gestionare a acestora. Elevii de liceu au vizionat filmul „Aripi frânte”, promovat în cadrul campaniei cu acelaşi nume, derulată de Poliţia Română în parteneriat cu Asociaţia „Necuvinte” şi au primit ghiduri ale siguranţei pentru victimele violenţei în familie.

Săptămâna continuă cu activităţi adresate elevilor şcolilor Gimnaziale “Ion Creangă” Brăila şi “Fănuş Neagu” Brăila, pe tema “Comunicarea şi spaţiul public virtual. Pericole din spaţiul social-media”, dar şi cu activităţi de informare şi prevenire a faptelor de corupţie, susţinute de ofiţerii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila şi adresate elevilor liceeni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro