Educaţia, o prioritate pentru ALDE | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Educaţia, o prioritate pentru ALDE

Educaţia de bună calitate este piatra fundamentală de la temelia oricărei civilizaţii dezvoltate. România, în momentul de faţă, are nevoie de o educaţie care să pună accentul pe formarea, la viitoarea generaţie, dar şi la cea prezentă, a competenţelor necesare demarării unui real proces de dezvoltare naţională.
În acest sens, în cadrul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) funcţionează Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, sportive, de agrement şi tineret.
Componenţa comisiei: ec. Daniela Rădulescu, copreşedinte ALDE, filiala Brăila, prof. Nicolae Cătălin Stănică, membru ALDE şi prof. Dorel Costel Onosă, membru ALDE.

Proiecte ALDE pentru îmbunătăţirea actului educaţional

Brăila, un judeţ în care majoritatea şcolilor sunt concentrate în municipiu, are nevoie de o atenţie deosebită în desfăşurarea actului educational, fapt care se poate realiza printr-o implicare totală a tuturor părţilor angrenate în acest demers, familie, elevi, cadre didactice şi autorităţi locale. În urma consultării părţilor - părinţi, elevi dar şi a cadrelor didactice -, candidaţii ALDE pentru Consiliul Local Municipal Brăila, Dorel Costel Onosă şi Nicolae Cătălin Stănică, au creionat un program ce urmăreşte îmbunătăţirea actului educaţional din municipiul Brăila, program pe care îl pun la dispoziţia opiniei publice spre dezbatere. Astăzi vă prezentăm propunerile profesorului Dorel Costel Onosă.

Asigurarea unui climat favorabil actului educaţional

Acordăm o atenţie deosebită climatului din unităţile de învăţămînt, pe primul loc aflându-se calitatea actului didactic. O preocupare deosebită este aceea de a garanta siguranţa elevilor în cadrul unităţilor de învăţământ, ştiut fiind faptul că mai multe unităţi din municipiu nu au pază pe timp de zi. În acest sens, vom iniţia un proiect de implicare a poliţiei locale în preajma tuturor unităţilor din municipiu, mai ales în zonele cu un fenomen infracţional mai ridicat.

Incluziunea şcolară a persoanelor din zonele defavorizate

Promovarea unor proiecte de incluziune şcolară a persoanelor din zone defavorizate socio-economic, precum: Chercea, Catanga, Lacu Dulce, Centru, Kilometrul 10 şi alte zone. Acest demers se poate realiza prin iniţierea unor proiecte cu fonduri structurale, atât în calitate de beneficiari cât şi de parteneri.

"A doua şansă" şi "Şcoala după şcoală"

Sprijinirea unităţilor de învăţământ "Nedelcu Chercea", "Anton Pann" şi "Nikos Kazantzakis" în realizarea programelor de tip "A doua şansă" şi "Şcoala după şcoală". Programul "A doua şansă" se poate finanţa din costul standard pe elev, fapt care nu ar duce la o încărcare a costurilor din partea autorităţilor locale. Programul "Şcoala după şcoală" se poate realiza fie prin fonduri structurale, fie prin cele ale comunităţilor locale, ori prin organizaţii de voluntariat.

Centru multifuncţional în zona Catanga

Construirea unui centru multifuncţional pentru populaţia de etnie romă din zona Catanga. Importanţa unui astfel de centru este vitală şi absolut necesară pentru creşterea calităţii vieţii în comunitatea respectivă.

Şcoli dotate corespunzător

Sprijinirea tuturor unităţilor şcolare pentru îmbunăţăţirea bazei materiale. Este de notorietate faptul că părinţii, prin diferite forme, contribuie la dotarea şcolilor cu mijloace moderne de învăţământ. Ce se întâmplă cu acele şcoli unde părinţii nu au posibilităţi?

Şcoli modernizate

Includerea tuturor corpurilor de clădire ale unităţilor şcolare care se află într-o stare avansată de degradare în programe de reabilitare. Fiecare părinte doreşte ca şcoala copilului său să fie una curată, reabilitată şi cu mobilier modern. Acest lucru se poate realiza prin includerea unităţilor respective în proiecte regionale sau naţionale.

Construirea de noi creşe în municipiul Brăila

În prezent sunt doar trei creşe cu o capacitate maximă de 180 de locuri. Nu este posibil ca într-un oraş precum Brăila să fie un număr atât de mic de locuri în creşă. Vrem să crească natalitatea, dar ce soluţii oferim tinerelor familii ?

Prevenirea absenteismului şi violenţei

Desfăşurarea în şcoli a unor campanii privind sensilibizarea elevilor, dar şi a părinţilor, pe teme legate de combaterea absenteismului, a abandonului şcolar, a prevenirii violenţei din societate, a comportamentelor deviante, consumului de substanţe nocive.

Acestea sunt câteva din punctele candidaţilor ALDE pentru Consiliul Local al municipiului Brăila. Este un program deschis şi invităm pe toti brăilenii să se alăture demersului nostru pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru copiii noştri.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro