Mergi la conţinutul principal

Editura „Istros” a Muzeului Brăilei, prezentă cu 150 de titluri la „Bookfest 2023”

• organizată de Asociația Editorilor din România, cu sprijinul Ambasadei Italiei, cea de-a XVI-a ediție a Salonul Internațional de Carte „Bookfest 2023” reunește circa un milion de volume, cu 3.000 de titluri noi și 400 de lansări de carte și dezbateri 

 

Editura „Istros” a Muzeului Brăilei „Carol I” este prezentă, până duminică, 28 mai 2023, la cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Carte „Bookfest 2023”, care se desfășoară la București (Pavilionul B2 Romexpo). Editura brăileană este reprezentată de Cornel Smeu, muzeograf, și Alexandru Roșca, gestionar custode sală în cadrul Serviciului Editura „Istros”. Salonul Internațional de Carte „Bookfest 2023” este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ambasadei Italiei din București, al Agenției Italiene pentru Comerț Exterior și al Institutului Italian de Cultură din București.

Cu o istorie de 28 de ani și un palmares de peste 700 de titluri (majoritatea finanțate de Consiliul Județean Brăila), Editura „Istros” a Muzeului Brăilei „Carol I” participă la „Bookfest 2023” cu peste 150 de titluri de carte, care se regăsesc la standul amenajat la Romexpo. Mai trebuie precizat că, de-a lungul anilor, 24 dintre lucrările publicate la Editura „Istros” a Muzeului Brăilei „Carol I” (majoritatea în coeditare cu Editura Academiei Române) au primit Premii ale Academiei Române.

Cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Carte „Bookfest 2023”, cel mai așteptat eveniment expozițional dedicat cărții, a început miercuri, 24 mai, în pavilionul B2 al Complexului Romexpo București, intrarea publicului fiind liberă. Peste 200 de expozanți din întreaga țară și din Republica Moldova, alături de institute culturale cu reprezentanțe la București, sunt prezenți, zilnic, la standuri, până duminică, 28 mai, în intervalul 10.00 - 20.00 (24, 25 și 28 mai), respectiv 10.00 - 21.00 (26 și 27 mai). 
Iubitorilor de carte din Br
ăila și din toată țara li s-au pregătit mari surprize: reduceri spectaculoase, circa un milion de volume, dintre care 3.000 de titluri noi, peste 400 de lansări de carte și dezbateri, peste 60 de evenimente dedicate copiilor, cu participarea celor mai îndrăgiți autori români, mese rotunde dedicate stării culturii scrise și recitaluri muzicale. Evenimentele vor avea loc atât la standurile expozanților, cât și în cadrul locurilor special amenajate în cadrul Bookfest: trei scene, două cafenele, un Cinema Bookfest și un stand dedicat copiilor, Bookfest Junior.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro