Mergi la conţinutul principal

Edificii iluminate «a giorno» în centrul Brăilei!

În lipsa iluminatului de sărbători, care întârzie nepermis de mult în acest decembrie, brăilenii trebuie să se mulţumească cu spoturile de lumini montate de ceva vreme pe mai multe clădiri din centrul vechi. În premieră absolută, o adevărată feerie de lumini se revarsă în zona istorică a municipiului, prin proiectoarele şi spoturile amplasate pe faţadele unor prestigioase şi reprezentative edificii cultural - artistice, istorice, de patrimoniu etc. Vizitaţi seara zona pieţelor Traian şi Poligon, unde la liniştea aproape totală se adaugă fericit vederii şi sufletului coloanele de lumini care scot în evidenţă şi accentuează ineditul, detaliile şi frumuseţea arhitecturală, jocul de volume şi originalitatea unor clădiri simbol ale Brăilei: Casa Memorială Petre Ştefănescu Goangă şi chiar noile dotări urbanistice din Piaţa Poligon; restaurantul Carol şi Teatrul Maria Filotti, în mod deosebit pe latura dinspre str. Mihai Eminescu (oare teatrul când va avea şi o firmă pe măsura importanţei sale?).
Iţi atrage atenţia celebrul ceas turn, mai puţin maiestuos din cauza a doi uriaşi brazi plantaţi - neinspirat - lângă el, în anii 60, şi care l-au depăşit mult ca înălţime şi vizibilitate, dar şi ansamblul sculptural închinat lui Nerva Traian. Însă în ambele cazuri proiectoarele nu reuşesc să ilumineze bustul din bronz al imperatorului, precum şi vârful/lanterna bătrânului orologiu.
Inedit este şi faptul că de efectele proiectoarelor beneficiază acum şi cele două renumite colegii naţionale, Bălcescu şi Murgoci, dar, din păcate, denumirile din bronz auriu de pe frontispiciu sunt fie estompate, fie întrerupte de alternanţa lumină-întuneric.
Mai sunt, aşadar, de pus la punct câteva detalii, mai ales că se aşteaptă punerea în valoare şi a altor diverse edificii: bănci, biserici, clădiri de patrimoniu restaurate în ultimii ani, statui etc.
"Vom revedea toate aceste inadvertenţe, mai ales la Casa Goangă, unde constructorul din Galaţi va trebui să refiniseze unele suprafeţe, cu denivelări ale faţadei care ziua sunt mai greu de observat", ne-a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro