Mergi la conţinutul principal

Ediție jubiliară. Brăileni la Conferința Națională a Managerilor Culturali

• evenimentul, organizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), a fost găzduit de Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București • de la Brăila, au fost prezenți conf. dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”, precum și Alina Sulicu, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila

 

Manageri brăileni la cea de a 10-a ediție a Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), care s-a desfășurat în perioada 7 - 8 decembrie 2023, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” - Sala Media, din București.

Este vorba de conf. dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului Brăilei „Carol I” și Alina Sulicu, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Centrul de Creație). Organizată de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, ediția aniversară de 10 ani a Conferinței Naționale Managerilor Culturali a reprezentat „punctul de întâlnire și dialog pentru managerii din instituțiile publice de cultură, specialiștii în management și antreprenoriat cultural, profesioniștii din mass-media și comunicare, reprezentanții mediului academic și ai autorităților centrale și locale”.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Ministerul Culturii și al partenerilor (Teatrul Național „I. L. Caragiane” - gazda conferinței -, Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu, MNAC Bucharest, Art Safari Bucharest, Muzeul Național de Artă al României, MARe/Muzeul de Artă Recentă, „La Mița Biciclista”, Opera Națională București, Teatrul de Comedie, MEzanin Market în Cartierul Creativ).

Potrivit organizatorilor, tema ediției aniversare din acest an a fost „Comunicarea și imaginea culturii în spațiul public”, fiind o pledoarie pentru dezambiguizarea imaginii publice a culturii, prin comunicare. O pledoarie pentru optimizarea și revitalizarea modalităților în care instituțiile de cultură își comunică oferta și relaționează cu publicurile lor.

În prima zi a conferinței, au fost organizate prezentări, dezbateri și sesiuni de networking care au facilitat întâlnirea și dialogul dintre profesioniști în domeniul culturii și experți în comunicare, din mediul public și privat. Cea de-a doua zi a evenimentului a fost dedicată unor ateliere de formare profesională care urmăresc să contribuie la aprofundarea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunilor, având ca scop perfecționarea competențelor din domeniu și evidențierea importanței formării continue. Atelierele au avut în prim-plan teme precum brandingul, comunicarea online și finanțarea din fonduri europene.

Aflat în subordinea Ministerului Culturii, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) este singurul institut național care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum și formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupațional cultură. Pe de altă parte, Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) este cel mai important eveniment-dezbatere desfășurat de INCFC, organizat anual, începând cu anul 2014, sub forma unei platforme de dialog care a devenit o bună și tradițională ocazie de întâlnire și de schimburi de bune practici pentru managerii din instituțiile publice de cultură, a antreprenorilor culturali din mediul independent din România, a experților în management cultural și a reprezentanților autorităților finanțatoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro