Mergi la conţinutul principal

Ediția a V-a a Galei Premiilor Culturale Brăilene pentru 2015

Evenimentul organizat de Direcția de Cultură Brăila din cadrul Ministerului Culturii, ajuns la a cincea ediție, a constituit, totodată, sumarul de evenimente și proiecte al trecutului apropiat, 2015, prezentului și mai ales al viitorului cultural al orașului.

Cu acest prilej, au fost premiați mentorii din domeniu, oamenii care lasă urme de excepție în acest complex cultural al Brăilei, în artă, proiecte prin artă și pentru artă, educație și civism transmise cu simț de răspundere generațiilor viitoare. Vorbim de oameni care au făcut ceva în 2015, ceva mai mult ca în alți ani. Nici politicienii n-au fot uitați, angajații din administrația locală și cea județeană. 

Câteva nume ale câștigătorilor: prof. Viorel Mortu, vicepreședinte CJ, prof. Virgil Cernat - Palatul Copiilor Brăila, Constantin Teodorescu, pentru inițiativa "Brăila 2021", mezzosoprana Florentina Soare, ing. Dumitru Bahamat... A fost nominalizat la una dintre secțiuni și Marian Căpățînă, consilier județean independent, care, vineri, a candidat la șefia CJ, propus de liberali, dar a pierdut în favoarea PSD-istului Ionel Epureanu.

De menționat că mass-media n-a avut o secțiune specială, a intrat alături de aceia responsabili de promovare și, așa cum deja a obișnuit audiența, instituția organizatoare n-a acordat distincții acelora care au primit în anii trecuți apropiați, 2015, 2014...

In memoriam: premiu pentru actorul Ștefan Mihăilescu Brăila, de la plecarea căruia în lumea celor drepți s-au împlinit 20 de ani.

Sufletul evenimentului: Ana Hărăpescu, directorul executiv al Direcției de Cultură, care a și moderat Gala, alături de actorul Florin Chirpac, directorul Teatrului ”Cărăbuș”.

Manifestarea a fost ”împlinită” de artiști precum Cosmin Cernat, Maria Radu și Corul Trison, Macabi, grupul ”Steluțe Dunărene”, Trupa Antic și Mario...

Publicul a fost unul pe măsură: reprezentanți ai principalelor instituții de cultură din județ, din Educație, ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri implicat în reabilitarea și susținerea patrimoniului cultural național din oraș... Micii Ziariști Brăileni, de la Cercul de Comunicare și Jurnalism al Palatului Copiilor au "testat" mediul informațional, au luat notițe și, mai ales, au făcut "infuzie" de cultură.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro