Mergi la conţinutul principal

Ediția a III-a a Semimaratonului Brăila – o reușită

* a fost o competiție cu scop caritabil, cu participare internațională * au fost alergători din Ucraina, Republica Moldova dar și 12 japonezi * la start s-au aliniat fosta mare atletă Anamaria Necoară și antrenoarea care a format-o, profesoara Irina Roată * atletul cu cele mai multe maratoane din România, Victor Ilie, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu, cunoscuți pentru crosurile caritabile pe care le-au organizat 

 

Semimaratonul Brăila a ajuns deja o competiție tradițională, cu mulți participanți, printre aceștia regăsindu-se Anamaria Necoară, fostă Ioniță, cea mai valoroasă atletă a județului nostru din ultimii ani, acum director la CSM Brăila și antrenoarea care a format-o, Irina Roată. De asemenea, cursa adolescenților, la masculin, a fost câștigată de către Denis Neacșu, un alt atlet de la grupa profesoarei Irina Roată.

“Am participat la cursa de 11 km, am vrut să văd dacă sunt în stare să o închei și am reușit. Consider că a fost o competiție reușită”, ne-a declarat profesoara Irina Roată.

“De patru ani nu am mai alergat, dar oricâtă pauză aș fi făcut am revenit cu drag la acest semimaraton organizat la Brăila și îi îndemn pe toți tinerii să-și încerce puterile la edițiile următoare”, a punctat Anamaria Necoară, multiplă campioană națională și balcanică, de două ori finalistă la Campionatele Europene și o dată finalistă la Campionatele Mondiale, participantă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016. Nu a lipsit Victor Ilie, maratonistul român cu cele mai multe competiții bifate, maratoane și supermaratoane, din România, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu, cunoscuți pentru crosurile caritabile pe care le-au organizat.

Ediția a III-a a Semimaratonului Brăila, competiție cu scop caritabil, a fost o reușită din toate punctele de vedere. Startul s-a dat din Piața Independenței, mai precis de pe platoul din fața Primăriei Brăila, iar printre participanți s-au regăsit sportivi amatori din Ucraina și Republica Moldova, dar și 12 japonezi care lucrează la Podul suspendat peste Dunăre.

Cursa de semimaraton 21 km a fost câștigată de Robert Necula, care, cu acest prilej, a stabilit și un nou record al competiției. Acesta a fost urmat în clasament de Daniel Coca și Ionel Zimbru, iar la feminin podiumul a avut următoarea configurație: 1. Daniela Lupica, 2. Andreea Badea, 3. Sasha Kyryllova. 

După parcurgerea distanței de 11 km, primele trei locuri la feminin au fost ocupate de Daniela Ciocan, Gabriela Gelegramm, Silviana Ciucă iar la masculin de Cristian Luțic, George Popa, Doru Paraschiv.

Cursa de 4 km, cea a brăilenilor activi, a fost câștigată la feminin de Ecaterina Berlea, iar la masculin de Vlad Gabriel Perianu. Podiumul la feminin a fost completat de Angelica Pleșcan și Anișoara Dascălu, iar la masculin de Adrian Paraschiv și Cătălin Pleșcan.

Primii trei clasați în cursa adolescenților au fost Teodora Ungureanu,

Maria Elena Sipică, Alexia Ion, la feminin, respectiv Denis Neacșu, David Voineag, Andrei Bogdan Tîrîlă, la masculin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro