Mergi la conţinutul principal

Ediția a 2-a a Semimaratonului Brăila, cu 500 de sportivi la start

* cei mai mulți competitori au fost din Brăila dar la start au venit sportivi din Arad, Craiova, Brașov sau Galați * cel mai galonat alergător a fost Victor llie * brăileanul are 312 maratoane bifate * “Au fost concurenți din mai multe orașe din România dar și japoneza de 61 de ani, Hiroko Ogawa”, ne-a precizat Victor Ilie

 

Duminică dimineață, zona din fața Palatului Administrativ din Brăila s-a umplut de persoane de toate vârstele, venite din diverse colțuri ale țării, pentru a participa la ediția a 2-a a Semimaratonului Brăila 2021.

La startul semimaratonului, printre cei aproximativ 500 de concurenți, s-a prezentat și Victor Ilie, sportivul român cu cele mai multe maratoane bifate, 312 astfel de competiții, dintre care 12 cu distanțe de peste 100 km fiecare. Au fost competitori din Arad, Craiova, Brașov sau Galați. Dar la cursa din acest an a luat startul și o maratonistă din Japonia, Hiroko Ogawa, o sportivă veterană născută la Osaka. Ogawa este maratonistă pasionată și profesoară de limba japoneză, iar în România locuiește de 15 ani. A predat japoneză la Academia de Studii Economice din București. Până la vârsta de 61 de ani a alergat în peste 200 de maratoane, printre care maratonul caritabil Help Autism, care presupune parcurgerea distanței dintre București și Sofia. De asemenea printre concurenți s-a regăsit și familia Neagu, formată din trei membri. Soții Elena și Cristian au participat la cursa de 11 km, iar copilul, Andrei, la competiția rezervată adolescenților. 

“A fost multă lume la această ediție a Semimaratonului. Au fost concurenți din mai multe orașe, cei mai mulți din Brăila, urmată de Galați. Din Brăila, dintre sportivii care concurează la competițiile de anduranță din România, au mai participat asistenta medicală Domnica Oprea, care s-a clasat pe locul al treilea la plus 51 de ani, secțiune la care primul loc a fost ocupat de japoneza de 61 de ani, Hiroko Ogawa. Au mai fost Ionuț Bratu, Emilian Duțu. Florica Perianu a concurat în cursa de 11 km iar Anița Barbu și Mariana Florea, în cea de 4 km. Eu am scos un timp bun, am alergat cei 21 de km într-o oră și 55 de minute. Am fost repartizat la categoria de vârstă plus 50 de ani și nu aveam cum să mă bat cu sportivii mai tineri cu 20 de ani. Eu împlinesc peste câteva luni 70 de ani. Dar a fost o competiție foarte bine organizată, cu premii atractive și cu foarte mulți sportivi la start”, ne-a declarat Victor Ilie.

 

Cristian Niculae a alergat pentru Stadionul de Atletism

Printre concurenții care au alergat cursa de 11 km s-a numărat și Cristian Niculae, membru al Asociației Brăilene de Educație Civică. Acesta a alergat cu un banner pentru a face lobby pentru renovarea Stadionului de Atletism.

“La Semimaratonul de la Cluj din 2018 și la cursa de 11 km de duminică de la Brăila am alergat pentru aceeași campanie, pentru proiectul Stadionul de Atletism din Brăila pe care toți ni-l dorim renovat cât mai repede. Vrem să se limpezească o dată statutul juridic al acestei baze sportive cu doi proprietari, Primăria Brăila și MTS. Noi cei din Asociația Brăilenă de Educație Civică încercăm să stabilim un dialog între Primăria Brăila și MTS. Încercăm să deblocăm impasul în care se află în acest moment proiectul nostru. De aceea am alergat cei 11 km”, ne-a declarat Cristian Niculae.

Revenind la competiția propriu-zisă, la semimaraton s-a impus Daniel Coca, acesta fiind secondat de Adrian Angel, ambii la categoria de vârstă 35-49 ani și de Radu Surugiu, de la plus 50 de ani. La feminin, la plus 50 de ani, cea mai rapidă a fost Carmen Postolache. La cros, primele trei poziții au fost adjudecate de Eugen Gheorghe, Cristian Nicolae și Raluca Ene. La categoria de vârstă 18-34 de ani s-au remarcat Paul Pavlov, Mădălin Stoica și Mircea Bogdan, iar la feminin Ramona Ștefănescu a realizat cel mai bun timp. Pe primele trei locuri, la adolescenți, s-au clasat Rareș Mutu, Andrei Neagu și Horia Dună. Alexandra Petrică a stabilit cel mai bun timp dintre sportivele cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro