În perioada 15-30 noiembrie 2011, 1.000 de angajaţi Oltchim fuseseră trimişi în şomaj tehnic, iar ulterior a fost luată decizia ca şi în luna luna decembrie să fie trimişi în şomaj tehnic 1.000 de angajaţi. Totodată, în ianuarie au fost trimişi în şomaj tehnic 993 de angajaţi, iar în februarie, 840 de angajaţi.
"Consiliul de Administraţie a aprobat, în data de 1 martie, suspendarea contractelor individuale de muncă (trimiterea în şomaj tehnic), în perioada 5-31 martie 2012, pentru 713 de salariaţi, atât din rândul celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul activului din Rm. Vâlcea, cât şi al celor ce-şi desfăşoară activitatea în cadrul Diviziei Petrochimice din comuna Bradu, judeţul Argeş", se arată în raport.
Pe durata suspendării contractelelor individuale de muncă, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie de 80% din salariul de bază al fiecăruia, corespunzător locului de muncă ocupat.
Combinatul chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea a înregistrat în 2011 o pierdere netă de 270,04 milioane lei, în creştere faţă de nivelul din anul precedent, de 223,31 milioane le
Oltchim din Râmnicu Vâlcea este cea mai importantă unitate din industria petrochimică din România, lider în Europa Centrală şi de Est la PVC, sodă caustică, polioli şi plastifianţi.
Societatea are ca acţionar majoritar statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (54,8]%), iar PCC SE Duisburg Deu deţine 17,47% din acţiuni. Titlurile Oltchim sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, la categoria I, sub simbolul OLT.