Mergi la conţinutul principal

ECONOMIC: Ministerul de Finante, cel al Justitiei si MAE lucreaza la un plan de masuri pe tema restituirilor

În sedinta Guvernului din 16 mai, premierul Ponta a dispus realizarea si prezentarea unui plan de masuri de catre Ministerul Justitiei, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Finantelor Publice pentru identificarea unor solutii referitoare la situatia restituirii proprietatilor, transmite ANRP.

"Presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, George Bae?u, si vicepresedintele ANRP, Dan Cornel Baranga, au avut vineri, 1 iunie 2012, o întrevedere cu delegatia Asociatiei EuroSenior a Pensionarilor si Expropriatilor din România condusa de Florica Bratu, pre?edinte, si de Emilian Ionescu, pre?edinte executiv. Aceasta a fost prima întâlnire pe care noua conducere a ANRP a avut-o cu reprezentanti ai asociatiilor fostilor proprietari, prilej cu care George Baesu a transmis faptul ca domeniul în care ANRP are o mare responsabilitate este una dintre prioritatile actualului guvern condus de premierul Victor Ponta", se arata într-un comunicat al institutiei remis NewsIn.

Sursa citata mai precizeaza ca pre?edintele ANRP le-a spus fostilor proprietari cu care s-a întâlnit ca în sedinta Guvernului din data de 16 mai ac. primul ministru a dispus realizarea si prezentarea unui plan de masuri de catre Ministerul Justitiei, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Finantelor Publice cu privire la identificarea unor solutii referitoare la situatia restituirii proprietatilor preluate în mod abuziv de catre regimul comunist.

Din partea asociatiei EuroSenior, reprezentantii acesteia si-au exprimat dorinta de a participa la lucrarile comitetului interministerial de lucru constituit în vederea elaborarii legislatiei privind reformarea legislatiei din domeniul restituirii proprietatilor, propunere primita cu interes de catre conducerea ANRP, care s-a angajat sa o transmita Guvernului în vederea asigurarii unei cât mai mari reprezentativitati a societatii civile în faza elaborarii deciziilor în materia restituirii proprietatilor.
Totodata, presedintele ANRP si-a manifestat întreaga deschidere catre pastrarea unui dialog constructiv si dezvoltarea unui parteneriat real cu asociatiile fostilor proprietari deposedati abuziv în procesul de identificare a celor mai bune solutii în domeniu, se mai spune în comunicatul Autoritatii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro