Mergi la conţinutul principal

ECONOMIC: Isar: România face parte din categoria economiilor emergente, cu un potenţial ridicat de dezvoltare

Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, suţine că pentru atragerea investitorilor România trebuie promovată "ţinând cont de trei avantaje: face parte din categoria economiilor emergente, cu un potenţial ridicat de dezvoltare, este membră UE, dar nu face parte din zona euro".

Lucian Isar a declarat luni, în cadrul reuniunii cu reprezentanţii Comitetului consultativ pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii (CCDIMM), că obiectivul principal al Guvernului cu privire la mediul de afaceri îl reprezintă relansarea economică în condiţiile menţinerii stabilităţii macro economice.

În acest context, Isar şi-a manifestat deschiderea de a primi orice propuneri de îmbunătăţire a mediului de afaceri, cu condiţia ca acestea să nu aducă atingere sistemului fiscal în următoarele şase luni.

Potrivit lui Isar, redesenarea arhitecturii şi ecologiei de business ca principal factor de creştere a eficienţei şi competitivitătii economice reprezintă o prioritate in programul de guvernare, o primă măsură în acest sens constituind-o lansarea celor opt poli de creştere în care statul va fi un partener activ cu rol de coordonator al tuturor actorilor implicaţi pentru reintegrarea în sistem a capitalului şi a business-ului local.

O altă prioritate menţionată de ministrul delegat se referă la redesenarea reţelei de contacte economice internaţionale şi locale pentru facilitarea extinderii şi diversificarii pieţelor de desfacere, uşurarea transferului de tehnologie si know-how şi deplasarea produselor şi serviciilor într-o bandă superioară de valoare adaugată.

Principala temă a reuniunii Comitetului consultativ pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii (CCDIMM) a fost aceea de a identifica, colecta şi sistematiza propuneri pentru modificarea şi completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare.

Unul dintre argumentele acestei modificări legislative îl reprezintă necesitatea implementării principiilor şi recomandărilor prevăzute în documentul strategic european Small Business Act for Europe - COM (2008) 394 si COM (2011) 78, mai spun sursele citate.

Tot luni a fost lansat procesul de dezbatere publică pe o perioadă de 30 de zile, timp în care organele de specialitate ale administraţiei publice centrale, reprezentanţii camerelor de comerţ şi industrie, ai patronatelor şi organizaţiilor neguvernamentale de reprezentare a întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi întreprinzătorii vor participa la consultări privind identificarea, colectarea şi sistematizarea de propuneri pentru modificarea şi completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor.

Comitetul constituie un înalt forum pentru dezbaterea situaţiei sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, în cadrul căruia organele de specialitate ale administraţiei publice centrale, reprezentanţii camerelor de comerţ şi industrie, ai patronatelor şi organizaţiilor neguvernamentale de reprezentare a întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi întreprinzătorii pot să îşi exprime punctele de vedere şi propunerile sau pot să îşi manifeste interesul, acordul şi susţinerea pentru realizarea efectivă a proiectelor, programelor şi strategiilor de dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii la nivel naţional, regional şi local.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro