• sute de arbori din speciile tei, platan, paltin, mesteacăn și moșdrean au fost plantați de echipele Seroplant pe aliniamentele stradale și în locurile de joacă, profitând de vremea bună din ianuarie • totodată, s-au plantat circa 2.800 fire gard viu • de luni, 3 februarie, s-a trecut la curățenia de primăvară și toaletarea arborilor, începând cu cartierul Vidin
Vremea deosebit de prietenoasă și temperaturile extrem de ridicate din luna ianuarie i-au determinat pe angajații Seroplant Brăila să înceapă, anul acesta, mai devreme plantarea arborilor și arbuștilor pe domeniul public al municipiului (aliniamente stradale, parcuri de joacă pentru copii, bulevarde).
Potrivit Serviciului de Uitilitate Publică Seroplant Brăila, începând cu data de 15 ianuarie 2025, echipele serviciului au plantat peste 800 de arbori din speciile tei, platan, paltin, mesteacăn și moșdrean pe aliniamentele stradale, inclusiv pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, Șoseaua Buzăului, Șoseaua Vizirului, Calea Galați, Bulevardul Dorobanți, precum și în cartierul Nedelcu P. Chercea. Echipele Seroplant Brăila au plantat, de asemenea, arbori și arbuști în locurile de joacă ale municipiului.
Potrivit directorului Seroplant Brăila, Ligia Drăgan, odată cu revenirea temperaturilor pozitive și noaptea, se vor relua plantările de arbori si arbuști în municipiul Brăila, concomitent cu derularea curățeniei de primavară.
Pe lângă toate acestea, angajații Seroplant Brăila au plantat, tot în luna ianuarie, circa 2.800 de fire gard viu, începând din cartierul Viziru.
„De luni, 3 februarie, am trecut la curățenia de primăvară, începând cu cartierul Vidin. Se adună frunzele, se greblează, se tunde vegetația și se taie lăstarii de la copacii tineri, pentru a ajuta la formarea coronamentului. Toaletări s-au mai făcut, de asemenea, pe Bulevardul Cuza, pe Calea Galați și pe Calea Călărașilor și vor continua și în perioada următoare”, a precizat sursa citată.
Din păcate, arborii și vegetația în general - „plămânii Brăilei” - sunt tot mai afectate de temperaturile extrem de ridicate din timpul verii și de lipsa precipitațiilor. La acestea se adaugă și poluarea. Nu e de mirare că, an de an, tot mai mulți arbori se usucă pur și simplu și mor, iar echipele Seroplant sunt nevoite să îi înlocuiască.