Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipele brailene au adversari puternici in Liga a III-a de fotbal

Incepind din acest sezon s-a renuntat la vechile titulaturi ale campionatelor divizionare si, la fel ca in celelalte tari cu fotbal avansat, Romania a adoptat denumirea de "liga".
In cel de-al treilea esalon al tarii, Liga a III-a, judetul Braila este reprezentat de doua formatii, AS Viitorul Insuratei, care a promovat la finalul sezonului trecut si Petrolul Ianca, formatia care de ani de zile, indiferent in ce serie a evoluat, s-a numarat printre protagoniste si, cu mici exceptii, a incheiat competitia pe podium.
Seria a II-a, din care fac parte cele doua echipe ale judetului Braila, este una foarte puternica, aceasta cuprinzind pe Dinamo II, Steaua II, Inter-Gaz Bucuresti, Dunarea Calarasi, Callatis Mangalia, Portul Constanta, Farul II, formatii care, prin valoare, vor avea un cuvint greu de spus in aceasta editie de campionat.

"Este foarte important pentru noi sa debutam cu o victorie"

Ca nou promovata, AS Viitorul Insuratei are ca obiectiv mentinerea in Liga a III-a. Cel care a promovat echipa in acest esalon, Marian Stavarache, a gasit intelegere si sprijin la conducerea asociatiei si a reusit sa coopteze o serie de jucatori pentru a acoperi compartimentele considerate deficitare. Noutatile de la AS Viitorul sint portarul Stelica Stoica, Nelu Boros, Silviu Clim, toti de la Otelul II, fost Junkers Galati, Marian Samuila si Catalin Stanciu de la Dacia Unirea, precum si trei juniori de la Dunarea Galati, George Dima, Marius Pislaru si Catalin Vicol. Practic, nucleul noii promovate il reprezinta jucatorii care au evoluat in Divizia B la Dacia, Ionel Vioreanu, Ionel Bratosin, Viorel Tanase, dar si capitanul echipei, Nicolai.
Formatia din Insuratei a intrat de joi in cantonament si asteapta cu incredere disputa cu Politehnica II Timisoara.
Cel mai experimentat jucator, Ionel Vioreanu, are incredere in coechipieri si nici nu concepe un alt rezultat decit victoria: "Daca am fi facut parte din seria I, poate obiectivul nostru ar fi fost unul mai ambitios. In situatia existenta noi ne propunem sa ne mentinem in acest esalon. Sint echipe foarte puternice in aceasta serie, dar consider ca si noi sintem o formatie echilibrata pe posturi si ca putem sa facem fata onorabil rigorilor acestui esalon. Este foarte important pentru noi sa debutam cu o victorie si vom face totul pentru a o obtine".
La rindul sau, Paul Alexandru, presedintele asociatiei, afisa aceeasi doza de optimism si incredere in sansele echipei: "Obiectivul nostru este sa incheiem campionatul intr-o zona lipsita de griji, la mijlocul clasamentului. Din echipa de baza nu va lipsi nimeni si probabil ca pina la ora jocului vor fi apti de joc si jucatorii care au avut un program special de pregatire, Clim si Baicu. Sper sa trecem peste tracul debutului si, cu sprijinul spectatorilor, sa putem sa pasim cu dreptul in noul sezon competitional".

"Mergem sa cistigam la satelitul Farului"

Spre deosebire de cealalta echipa a judetului, Petrolul are ca obiectiv si in acest an sa se angreneze, inca din start, in lupta pentru promovare.
Presedintele sectiei de fotbal, Iancu Teodorescu, considera ca echipa petrolista are un atu important fata de celelalte contracandidate: "Noi avem stabilitate la echipa. Ne-a plecat un singur jucator, Vasilica Gheorghe, in rest lotul este acelasi ca si in sezonul trecut, cu un plus chiar, prin cooptarea ca antrenor si jucator a lui Adrian Baldovin, revenirea portarului Catalin Constandache si a mijlocasului Mihai Hrinca.
Sursa citata considera ca in lupta pentru un loc in Liga a II-a se vor angrena in primul rind Portul Constanta si Dunarea Calarasi, insa surprize pot aparea si din partea echipelor bucurestene.
Pentru partida din deplasare, de la Constanta, gruparea petrolista si-a propus sa obtina toate punctele
Va lipsi de la acest joc Bulancea, iar prezenta lui Balta este incerta.
"Ne ducem la victorie. Este primul meci din acest sezon si vrem sa debutam cu dreptul pentru un moral bun al echipei. Chiar daca nu am facut transferari spectaculoase, avem in lot numerosi tineri, cum ar fi Tudor, Bosoi si Neta, jucatori de la care asteptam rezultate", a declarat Iancu Teodorescu.

Etapa I programeaza meciurile:
AS Dodu Bucuresti - UFC Chitila
Oil Terminal Constanta - Inter-Gaz Bucuresti
Rocar ANEFS Bucuresti - Callatis Mangalia
Dinamo II Bucuresti - Steaua II Bucuresti
AS Viitorul Insuratei - FC Politehnica Timisoara
CS Ovidiu - FC Dunarea 2005 Calarasi
Phoenix Ulmu - Unirea 2004 Slobozia
Aurora 23 August - Portul Constanta
Farul II Constanta - Petrolul Ianca
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii