Echipamente de vânătoare pentru profesionişti | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Echipamente de vânătoare pentru profesionişti

Vânătoarea este una dintre cele mai vechi ocupații. Practic se poate spune că este activitatea primordială.

La început a fost modalitatea de procurare a hranei, mai târziu a devenit hobby. Acum vânătoarea înseamnă sport, pasiune, atenție şi echipamente profesionale. Când vorbim de vânătoare modernă, pe lângă echipamentele standard (puști, pistoale, cuţite, baionete) spunem  lunete şi Night Vision. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim care sunt cele mai performante dintre acestea. 

Lunete - ce sunt, cum  le alegi

Lunetele de vânătoare sunt acele accesorii care sunt ataşate armelor, scopul acestora este de a observa vânatul de la distanță. Aceste echipamente de vânătoare sunt formate din mai multe lentile care ajută la urmărirea ţintei şi cresc precizia. Practic, vânătorii profesionişti consideră echipamentele de tip lunete, indispensabile.

Dacă vorbim de performanțe şi tipuri, avem patru feluri de lunete: modele clasice, cu infraroşu, cu telemetru, cu termoviziune. În prima categorie avem lunete simple care permit vizualizarea şi observarea ţintei în timpul zilei. În a doua categorie avem dispozitive ce permit urmărirea şi vizualizarea vânatului şi pe timpul nopţii. În categoria a treia găsim echipamente profesionale, ce permit vizualizarea ţintei, care au ceva în plus. Cu ajutorul lor se poate măsura distanța exactă până la ţintă. În ultima categorie sunt echipamentele ce permit urmărirea vânatului indiferent de condițiile atmosferice, acestea permit vizualizarea termică a animalelor. 

Selectarea lunetei este o sarcină  complexă. Trebuie să se țină seamă de tipul vânătorii, distanța de tragere, locul şi condițiile climatice dar şi de compatibilitatea armei.

Night Visione - indispensabile pentru experiențe de noapte

Echipamentele de vânătoare Night Vision permit observarea şi urmărirea vânatului în condiții de noapte. Practic, asigură succes şi vânătorii de noapte. Echipamentele performante existente în magazinele online de specialitate, nu doar că asigură succes operațiunii, dar transformă vânătoarea în experiență unică. Tehnologia performantă implementată pe aceste dispozitive, foloseşte lumina invizibilă, fapt ce înseamnă un camuflaj mai bun  pentru vânător.

Cum am precizat aceste echipamente asigură experienţe inedite, de aceea trebuie păstrate în siguranţă. Pot fi ţinute în dulapuri în zone sigure, unde nu au acces copii şi persoanele neautorizate.

Sursa imaginii:
gan chaonan / Shutterstock.com

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro