Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipajul Gabriel Moisescu - Ionut Petruca a cistigat cea de a XXII-a editie a "Raliului Prieteniei Braila - Dobrich"

Concursul international automobilistic Raliul "Prieteniei Braila - Dobrich" a intrat in istorie prin multitudinea si varietatea probelor, multe dintre ele in premiera.
A fost prima editie care a fost afectata de o multitudine de fenomene meteorologice, incepind cu proba de noapte in care s-a concurat pe o ploaie siciitoare si terminind cu cea din Bulgaria unde pe stadionul pe care s-a derulat o "speciala" alternau portiunile de zgura cu cele de zapada si gheata. Aceasta a fost ultima editie inaintea aderarii si trecerii la noile forme de control la trecerea granitelor deoarece ambele tari vor face parte din Uniunea Europeana. A fost cel mai activ si cel mai dinamic concurs deoarece a cuprins 16 probe speciale desfasurate pe suprafete cu aderenta diferita, un concurs complet pentru participanti. Au fost concurenti care au abandonat, altii s-au confruntat cu defectiuni mecanice majore. Pilotii au fost nevoiti sa faca reparatii contra cronometru si, bineinteles, ca au fost si concurenti descalificati datorita unor greseli puerile.
Este vorba despre decizia juriului international condus de comisarul sportiv Valentin Nemtanu, arbitru de categoria I, care a procedat la descalificarea echipajului Teodor Cabaua - Mihai Asproiu din Braila pentru ca au circulat pe contrasens in proba desfasurata in statiunea Lacu Sarat, dar si a echipajului format din Nicolae Kortelov - Nasco Tonev, multiplu campion al Bulgariei, cistigator al editiei 2005 a Raliului Prieteniei Braila-Dobrich deoarece pilotul Kortelov nu a purtat centura de siguranta in ultima proba speciala din Bulgaria.
"Pot afirma cu tarie ca acest raliu a fost evenimentul de referinta pentru zona de est a celor doua tari vecine si ca a fost tratat ca atare de conducatorii din cele patru municipii pe unde a trecut caravana automobilistica - Braila, Slobozia, Silistra si Dobrich. Nu este mai putin adevarat ca si prestatia automobilistilor a fost peste asteptari, concurenta acerba, iar brailenii foarte bine pregatiti, atit cei cu experienta, cit si debutantii" a declarat Valentin Nemtanu, presedintele fundatiei Hobby Autosport Braila.

Moisescu si Petruca impreuna cu bulgarii Ivan si Svilen Ivanov, lideri si in clasamentul Drujba

Dupa cele doua zile petrecute la Braila, participantii la editia a XXII-a a Raliului prieteniei Braila - Dobrich au plecat in regim de concurs spre Slobozia, unde s-a desfasurat o proba de indeminare si s-a alcatuit un clasament pe etapa, la piloti. De data aceasta locurile 1 si 3 au fost adjudecate de automobilistii bulgari. A cistigat echipajul Ivan Ivanov - Svilen Ivanov care a concurat pe un Ford Fiesta, pe pozitia a doua s-au situat brailenii Viorel Florin Ivan - Razvan Traian Popa, iar pe a treia echipajul Nicolai Kortelov - Nasco Izonev.
Pe teritoriul Bulgariei, dupa etapele de la Silistra si Dobrich s-a alcatuit si o ierarhie a echipajelor mixte romano-bulgare, clasamentul Drujba, cum l-au denumit automobilistii din tara vecina.
Clasamentul a fost alcatuit in urma aditionarii punctelor obtinute de cite doua echipaje, unul roman altul bulgar, astfel ca podiumul a avut urmatoarea configuratie: 1 Gabriel Moisescu - Ionut Petruca, Ivan Ivanov - Svilen Ivanov, 2 Bogdan Munteanu - Alina Urse, Plamen Kara Kasev - Timkov Krasev, 3 Ionel Chesaru - Madalin Ignatenco, Mihail Ianev - Jenia Janeva.
La finalul acestei ultime etape, incheiate cu o surpriza de proportii tinind cont de faptul ca un echipaj brailean Bogdan Munteanu - Alina Urse, debutant intr-o astfel de competitie a reusit sa urce pe podium, juriul a stabilit clasamentul general final.
Daca in 2005 brailenii au obtinut doar un singur loc doi, la editia din acest an ei si-au luat cu virf si indesat revansa monopolizind podiumul.
Competitia a fost cistigata de echipajul Gabriel Moisescu - Ionut Petruca, urmatoarele doua locuri fiind adjudecate de echipajele Ionel Chesaru - Madalin Ignatenco si Viorel Ivan - Razvan Popa.
"Cred ca am reusit sa ne achitam cu brio de sarcinile pe care le-am avut atit noi, cit si concurentii la aceasta editie, iar ca o recunoastere a efortului nostru conjugat a fost faptul ca, la Dobrich festivitatea de premiere a fost oficiata de viceprimarul Nicolova Defelina. Printr-o colaborare la fel de fructuoasa cu colegii bulgari speram ca si la anul sa putem bifa o noua editie a acestui traditional raliu si sa atragem chiar concurenti si din celelalte tari invecinate" a mai adaugat Valentin Nemtanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii