Mergi la conţinutul principal

Echipa Pr'etenaşii a câştigat Cupa “Moş Crăciun” la minifotbal

Paul Olmazu a fost desemnat jucătorul turneuluicompetiţia a avut un caracter caritabil • din banii strânşi, organizatorii au oferit două laptopuri elevelor Gabriela Alexandra Vrabie şi Nicola Georgiana Mânzu de la LPS Brăila  

 

Cupa “Moş Crăciun” la minifotbal a fost o competiţie reuşită, aşa au considerat toţi cei care au participat în acest an la turneul caritabil organizat de fostul arbitru Adrian Manole şi Emanuel Moldoveanu, component al echipei United Galaţi şi al lotului naţional de futsal al României. Cu banii strânşi, organizatorii le-au făcut cadou elevelor Gabriela Alexandra Vrabie şi Nicola Georgiana Mânzu de la LPS Brăila două laptopuri. De asemenea, celor 30 de fotbalişti de la grupa 2008 de la Stars, pregătiţi de Alexandru Balaban, şi Dacia Unirea, pregătiţi de Victor Olenic, le-au fost oferite pungi cu dulciuri. Turneul s-a desfăşurat într-o atmosferă incendiară creată atât de actorii din teren cât şi de publicul spectator, venit în număr foarte mare - însă în limitele oferite de locurile disponibile din sala LPS Brăila - să urmărească la lucru fotbalişti brăileni valoroşi, precum fostul internaţional Bănel Nicoliţă, Emanuel Moldoveanu şi Andrei Crăciun, doi componenţi de bază ai formaţiei din prima ligă a campionatului românesc de futsal, United Galaţi, Mitrea, Necoară, Roşu, Olenic, Mădălin Calu de la Dacia Unirea, Liviu Gheorghe, căpitanul de echipă al satelitului lui Dinamo Bucureşti. În sala de jocuri de la LPS Brăila au venit zilnic peste 200 de spectatori. Marian Ichim şi Romeo Preda au arbitrat impecabil toate partidele.

 

Câştigătoarea stabilită la loviturile de departajare

După disputarea meciurilor din grupe, duminică, de la ora 16.30, au avut loc semifinalele şi apoi finala mare. Trei meciuri pe muchie de cuţit, care au avut de toate, goluri spectaculoase, răsturnări de scor, dar şi lovituri de departajare. În prima semifinală, graţie golului înscis de Sergiu Simion, FC Buzăului a condus cu 1-0 la pauză, însă în partea a doua a întâlnirii, Juventus a fost echipa care a dictat ritmul jocului. Ionel Vioreanu a reuşit “dubla”, iar Juventus şi-a asigurat participarea în finala competiţiei. În cel de-al doilea joc din semifinale, s-au întâlnit CS Făurei şi Pr'etenaşii, iar adversari au fost Bănel Nicoliţă şi Emanuel Moldoveanu. Partida a fost echilibrată, iar în prima repriză fiecare formaţie a înscris câte un gol. Paul Olmazu după o pasă a lui Moldoveanu a deschis scorul pentru Pr'etenaşii, Stelian Nicoliţă a egalat la numai un minut distanţă, după o pasă, cu capul, a lui Pungă. La reluare, Liviu Boariu a trimis mingea în bară, apoi timp de cinci minute, după eliminarea lui Chirică, echipa lui Bănel a evoluat în inferioritate numerică. Adversarii nu au profitat însă de omul în plus şi după timpul regulamentar de joc scorul a rămas acelaşi, 1-1. După loviturile de departajare, Pr'etenaşii s-a impus cu 4-3, Moldoveanu, Liviu Boariu şi Paul Olmazu au marcat pentru echipa învingătoare, Poteraşu şi Pungă pentru CS Făurei. Pr'etenaşii a ratat patru mari ocazii de gol, prin Huţu, Claudiu Boariu, Liviu Boariu şi Moldoveanu în primele opt minute ale finalei cu Juventus. Totuşi, la capătul acestei perioade de joc Moldoveanu a reuşit să înscrie cu toată opoziţia lui Tunea. În minutul 10, la prima ocazie de gol pe care şi-a creat-o, Juventus a restabilit egalitatea prin Vioreanu. Jocul s-a echilibrat, fiecare formaţie şi-a creat nenumărate ocazii de gol însă până la finalul partidei nu s-a mai înscris niciun gol astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare. Claudiu Boariu şi Paul Olmazu au marcat pentru Pr'etenaşii, Vioreanu pentru Juventus, astfel că echipa lui Moldoveanu a câştigat ediţia 2016 a Cupei “Moş Crăciun”, la minifotbal. Paul Olmazu a fost desemnat jucătorul turneului de  către organizatori. Finalistele au primit cupe şi medalii.

Lotul echipei Pr'etenaşii: Florin Aramă, Liviu Boariu, Claudiu Boariu, Paul Olmazu, Eugen Gheorghe, Emanuel Moldoveanu, Nelu Flor, Ionuţ Huţu, Alberto Gagu, Adrian Spătaru.

 

Au fost şI spectatori nemulţumiţi

Cu toate că meciurile au fost spectaculoase şi s-au disputat în spiritul sportivităţii au fost destui spectatori care au plecat de la sala LPS Brăila supăraţi pe autorităţile locale care nu au fost de acord ca acest turneu să se desfăşoare la Sala Polivalentă, acolo unde în opinia lor ar fi fost condiţii decente atât pentru fotbalişti cât şi pentru publicul spectator. “În alte oraşe sălile de sport sunt folosite la maximum, acolo au acces toate sporturile, la Brăila, Sala Polivalentă rămâne în continuare la statutul de muzeu. Dacă acest turneu caritabil de fotbal s-ar fi disputat în Polivalentă, tribuna ar fi fost plină, iar banii strânşi de organizatori ar fi putut fi de folos mai multor copii. Cred că meritau şi copiii noştri să joace în Sala Polivalentă şi apoi să-i vadă jucând pe Bănel Nicoliţă, Manu, Roşu”, a spus cu amărăciune în glas, Mihai Z. unul dintre părinţii micuţilor fotbalişti care au evoluat înaintea finalei. Şi nu a fost singurul spectator care a avut această reacţie la finalul competiţiei. Organizatori nu au dorit să comenteze pe această temă.

 

Rezultatele înregistrate în grupe:

Vineri:

ADM – FC Buzăului 1-5 (1-1)

CS Făurei – Turinado 8-3 (5-1)

Sâmbătă:

CS Făurei – FC Buzăului 4-5 (3-1)

ADM – Turinado 3-2 (1-0)

Juventus – Pr'etenaşii 3-6 (1-3)

Luceafărul – CF Brăila 3-10 (1-2)

CS Făurei – ADM 5-4 (1-3)

Turinado – FC Buzăului 7-7 (4-3)

Juventus – Luceafărul 3-2 (2-0)

Pr'etenaşii – CF Brăila 3-1 (2-1)

Duminică

Juventus - CF Brăila 4-3 (3-1)

Pr'etenaşii – Luceafărul 7-6 (6-3)

Semifinale:

Juventus – FC Buzăului 2-1 (0-1)

CS Făurei – Pr'etenaşii 3-4 (1-1, 1-1)

Finala

Pr'etenaşii – Juventus 3-2 (1-1, 1-1)

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro