Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipa nationala ar putea sa nu mai joace in Romania

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, luni, ca este posibil ca echipa nationala sa nu mai poata disputa meciurile de pe teren propriu in Romania, deoarece nici un stadion nu indeplineste criteriile impuse de UEFA.
"Am auzit ca echipa nationala s-ar putea sa nu joace in Romania, aviz premierului si celor responsabili, pentru ca nu avem nici un stadion competitiv sa jucam in preliminariile Euro-2008. Nici unul din Romania nu indeplineste conditiile. UEFA ne-a dat niste criterii, iar astazi domnul Viorel Duru (n.r. - directorul Departamentului Licente din cadrul FRF) ne-a spus ca nu exista nici un stadion competitiv", a declarat Dragomir.
Dumitru Dragomir a precizat ca, in aceste conditii, se vor alege stadioane din alte tari. "Atunci o sa alegem Viena, Budapesta, unde sa joace echipa Romaniei. O sa fim risul omenirii daca nu am putut sa facem in 15 ani macar un stadion, unul singur, pentru echipa nationala. Am fi primii din lume. E posibil asa ceva?", a adaugat Dragomir.
Presedintele LPF s-a plins de situatia Stadionului National din cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu". "Eu o spun de 14 ani de cind sint la FRF si LPF, m-am plimbat cu fostul prim-ministru pe stadionul National, a spus ca in decurs de doi ani il termina. Acum l-a terminat definitiv! S-a terminat gazonul, am vazut. Exista un buget la Primaria Capitalei pentru acest stadion. Vrem stadion, ca drumuri n-avem si ne mai chinuim. Cind vom intra in UE or sa ne intrebe si de infrastructura", a precizat Dragomir.
Intrebat cum o sa fie cind Romania va juca in alta tara meciurile de pe teren propriu, Dumitru Dragomir a spus: "Ar trebui ca toti care am fost in conducerea fotbalului si a acestei tari sa ne tragem cite un glont in cap. Nu ne cere nimeni norme pentru selectionata ligii, o sa jucam la Poplaca sau la mine la Balcesti".
Dragomir crede ca ar trebui ca presa sa intervina pentru ca situatia sa fie rezolvata. "Presa este mai tare ca Parlamentul si trebuie facut un scandal mediatic, doar doar i-om urni pe guvernanti pentru a finanta realizarea unui stadion pentru nationala", a mentionat presedintele LPF.
Dumitru Dragomir a facut referiri si la oferta anuntata anul trecut, de presedintele FRF, Mircea Sandu, care a spus ca un om de afaceri l-a informat ca va investi 100 de milioane de dolari in patru stadioane in Romania. "Era o propunere, dar eu de propuneri din astea, din strainatate, sint satul. Tot aud ca vin americanii, insa cind vin, vin pe interes, ca sa ne ia fabricile, bancile, paminturile, dar si atunci le iau si fug cu banii", a adaugat Dragomir.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii