Echipa din Bordei Verde, cea mai bună la cunoştinţe de istorie locală | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Echipa din Bordei Verde, cea mai bună la cunoştinţe de istorie locală

 

Prima ediţie a concursului de cultură generală despre judeţul nostru, "Brăila - trecut, prezent şi viitor", s-a încheiat, miercuri seara, la Casa Tineretului. Au fost nouă echipe finaliste. Din Brăila s-au calificat doar trei echipaje, două de la Liceul Pedagogic "D.P. Perpessicius" şi una de la Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci". Restul concurenţilor au fost reprezentanţi ai localităţilor din judeţ: Movila Miresii, Însurăţei, Bordei Verde, Viziru şi Ianca (2 echipaje). Echipele au fost formate din câte 3 membri. Concurenţii au răspuns la 30 de întrebări de istorie locală, iar, la final, cel mai mare punctaj l-au obţinut cei trei din Bordei Verde. Aceştia au fost premiaţi cu câte un laptop. Pe următoarele două locuri s-au clasat echipele de la Movila Miresii şi Însurăţei, la o diferenţă foarte mică, de doar câteva sutimi, de locul fruntaş. Aceste echipe au fost premiate cu tablete. Ceilalţi au primit diplome de participare şi trofee.
Juriul a fost compus din Carmen Guşatu, directorul Şcolii Gimnaziale Aurel Vlaicu, Octavian Osanu, profesor la Liceul cu Program Sportiv, Teodora Nedelcu, profesor la Şcoala Gimnazială Ion Creangă şi Aurel Gabriel Simionescu, primarul Brăilei.
"Încă nu ştiu cum mă simt pentru că nu m-am aşteptat nicio secundă să câştigăm mare premiu. Doar am vrut să aflu cât mai multe din istoria Brăilei şi mi s-a părut foarte interesant materialul de studiat. De aproximativ trei săptămâni mă pregătesc pentru acest concurs, cum am avut timp şi cum mi-a permis locul de muncă. E o mare bucurie, nu am cuvinte să vă spun mai multe", ne-a declarat Cristina Broască, profesor la şcoala din Bordei Verde, membru al echipei câştigătoare.
"Sunt foarte emoţionată, nici eu nu m-am aşteptat la locul 1. Mai degrabă ne vedeam pe locul 4. Toate echipele au fost bine pregătite, dar ultimele întrebări ne-au adus foarte multe puncte şi probabil treaba asta ne-a adus pe primul loc", a adăugat şi Iuliana Bălan, învăţător la şcoala din Bordei Verde.
Competiţia a fost organizată de Consiliul Judeţean şi Primăria Brăila prin instituţiile din subordine, Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" şi Casa de Cultură în colaborare cu Inspectoratul Şcolar.
Pentru ediţiile viitoare, preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a promis că premiile vor fi mult mai consistente, dar şi că întrebările vor fi mai dificile.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro