Mergi la conţinutul principal

Echipa de oină a şcolii din Râmnicelu participă la turneul final ONSS

• competiţia are loc pe 20 şi 21 mai, la Bacău • la prima ediţie a acestei competiţii, echipa pregătită de profesorul Dragoş Mocanu doreşte o clasare cât mai bună

 

Sâmbătă şi duminică, pe terenurile din spatele stadionului “Municipal” din Bacău, se desfăşoară faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la oină fete, competiţie la care este calificată şi echipa şcolii din Râmnicelu, pregătită de profesorul Dragoş Mocanu. Competiţia este organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Federaţia Română de Oină, Primaria Bacău, Consiliul Local Bacău, Inspectoratul Şcolar Bacău, Direcţia Judeţeanăpentrue Sport şi Tineret şi Colegiu Tehnic de Comunicatii NV Karpen.

Turneul de oină de la Bacău aliniază la start 8 echipe de la tot atâtea şcoli din

ţară  şi anume cele din Dieci, judeţul Arad, Recea, judeţul Braşov, Râmnicelu, judeţul Brăila, Jean Monnet din Bucureşti, Curcani, judeţul Călăraşi, Galicea Mare, judeţul Dolj, Gherăieşti, judeţul Neamţ şi Remetea Chioarului, judeţul Maramureş.

“Este un moment important, fiind prima competiţie de acest gen din istoria sportului nostru naţional. Mulţumim celor din Ministerului Educaţiei pentru că au fost receptivi la idea noastră de a organiza o astfel de competiţie. Scopul final al acestui turneu îl reprezintă dobândirea de către copiii a deprinderilor psiho-motrice specifice jocului de oină, dezvoltarea fizică armonioasă şi, mai ales, sensibilizarea copiilor pentru practicarea jocului de oină. Sunt sigur că vom avea parte de o competiţie reuşită!”, a declarat Nicolae Dobre preşedintele Federaţiei Române de Oină.

La faza finală a ONSS la oină feminin vor avea loc 28 de meciuri care se vor disputa pe tot parcursul zilei de sâmbătă şi în cursul dimineţii de duminică. Se va juca sistem turneu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro