Mergi la conţinutul principal

E gata, dar mai durează

• pe strada Apollo, asfaltarea nu a fost gata pe 10 martie, așa cum s-a promis • și dincolo de pod, pe Șos. Baldovinești, se lucrează, încă, intens la turnarea ultimului strat de asfalt, lucrare care ar trebui finalizată, conform unor anunțuri postate pe stâlpi, până pe 16 aprilie

 

Promisiunea că marţi, 10 aprilie, se va circula pe strada Apollo, între pod şi bulevardul Dorobanţilor, este numai parţial îndeplinită. Marți, dar și miercuri, se circula doar pe primul strat de asfalt, printre utilaje şi punctele de lucru unde muncitorii firmei ”Tancrad” interveneu cu pikamerul pentru aducerea la cotă a ultimelor guri de canalizare şi a celor de vizitare a reţelei de apă –  canal. Aşternerea ultimului strat de asfalt, cel de uzură, mai avea, așadar, de așteptat o zi - două sau poate mai multe. Chiar și așa, locatarii străzii sunt bucuroși că s-a ajuns în acest stadiu cu lucrările. ”Bine că am scăpat până la urmă de noroaie şi nu s-au întâmplat accidente pe şantier din cauza reluării unor lucrări și a spargerilor repetate în acelaşi loc, dar și a problemelor deosebite la reţeaua electrică care au dus la împuşcări de cablu, iar acum unele fire atârnă până la nivelul gardurilor. A fost și un incident, când braţul unei macarale s-a agăţat în cablurile aflate sub tensiune, ne-a spus un comerciant din zonă. La capitolul lucrări dificile și riscante trebuie reamintit și despre realizarea racordului canalizării de pe Apollo cu canalul colector de pe Dorobanți, operațiune pentru care s-a săpat până la 12 metri adâncime.

Dar “neprevăzute”, “vicii ascunse”, noroaie de două palme, lucrări punctual greşite şi reluate cratere după aşternerea pietrei au fost pe șantierul deschis de ”Tancrad” și de la pod pe Şoseaua Baldovineşti,  pe mai bine de 1 km, până la Soroli Cola. Cu timp pierdut şi eforturi/cheltuieli în plus s-au depăşit şi aceste probleme: Bine că acum s-a trecut la turnarea impecabilă a ultimului strat de asfalt, pe câte un sens, un afiş anunţând că această ultimă asfaltare se va realiza în perioada 10 - 16 aprilie. Aşa să fie!

Pe şantier se poate circula cu autoturismele, printre zecile de jaloane şi capace de canalizare. Însă, în zonă, riveranii au opinii contradictorii despre un alt aspect: “Ia uitaţi, au băgat staţia de autobuz în bucla unde întorcea tramvaiul. Să vedem cum vom mai trece strada, către Dedeman!”. Tot riveranii și-au mai exprimat speranța că și dincolo de porțiunea inclusă în proiectul de reabilitare se vor face reparațiile necesare. Este vorba despre capătul liniilor de autobuz 5 şi 35, unde ar fi nevoie să se repare trotuarul şi bordurile și să fie astupate gropile din carosabil, curățându-se totodată și deșeurile aruncate în halde neautorizate, de cetățenii certați cu bunul simț...

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro