"E dreptul tau sa stii ce cumperi!" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"E dreptul tau sa stii ce cumperi!"

Un cumparator istet evita capcanele!

Va oferim sfaturi generale despre lucrurile pe care trebuie sa le luati in considerare inainte sa achizitionati bunuri sau servicii, deoarece merita sa stati sa va ginditi la drepturile dv. de consumator si precautiile pe care trebuie sa le luati.
Aceste informatii sint generale si nu trebuie sa fie considerate ca o declaratie completa privind legislatia din acest domeniu.

* Alimente sanatoase si sigure
Toate produsele alimentare trebuie sa fie etichetate incit consumatorii sa aiba informatii privind compozitia si valoarea nutritiva a alimentelor, precum si prezenta aditivilor artificiali si aromelor sau a organismelor modificate genetic.
- Niciodata sa nu cumperi sau sa consumi alimente cu un grad ridicat de perisabilitate dupa termenul limita de expirare.
- Verificati intotdeauna data de expirare pentru a va asigura ca alimentele vor fi sigure si nutritive cind intentionati sa le consumati.
- Verificati intotdeauna lista ingredientelor in cazul in care dvs. sau familia dvs. suferiti de vreo alergie.
- Depozitati intotdeauna alimentele conform instructiunilor producatorului.
- Luati seama intotdeauna la instructiunile producatorului privind congelarea, decongelarea si gatirea alimentelor.

* Publicitate falsa
Cind face reclama la oferte speciale comerciantul trebuie sa declare in mod clar si evident:
- Data de incepere, daca oferta nu a demarat inca
- Data de incetare a ofertei
- Toate restrictiile pentru bunurile si serviciile acoperite de oferta
- Toate conditiile specifice.
Tineti minte ca semne precum "reducere de pina la 50%" nu includ totdeauna toate produsele puse in vinzare si multe dintre ele pot avea o reducere mult mai mica sau chiar deloc.

* Bunuri contrafacute
Comerciantii au obligatia de a nu comercializa produse contrafacute, dar totusi trebuie sa verificati daca produsele intrunesc asteptarile dv. Aveti grija daca marcile scumpe sint comercializate la preturi mici sau daca un comerciant are doar o gama foarte limitata sau ne-coordonata de produse de lux. Asigurati-va ca stiti identitatea comerciantului si ca il puteti gasi din nou daca produsele se dovedesc a fi false.
Retineti: unele oferte sint prea bune pentru a fi adevarate!

* Care sint cele mai comune falsuri?
- Imbracamintea de marca
- Ceasuri, parfumuri si cosmetice scumpe
- Alcoolul
- CD-uri, DVD-uri, casete audio si video
- Software computer, cum ar fi jocurile
- Parti de vehicule si unelte DIY

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro