Mergi la conţinutul principal

Eşti şomer şi cauţi loc de muncă? Statul îţi oferă 1.000 lei!

• aceasta este valoarea primei de angajare ce se acordă şomerilor neindemizaţi

 

Brăilenii care sunt în căutarea unui loc de muncă pot primi o primă de angajare din partea statului, în valoare de 1.000 lei. Suma se acordă şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei (AJOFM) Brăila de cel puţin 30 zile şi care nu beneficiază de indemnizaţia de şomaj. Pentru a primi  această primă, care este neimpozabilă, şomerii trebie să se angajeze cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni de la data înregistrării la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă.

Prima de activare se acordă în două tranşe, astfel: o transă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajării, şi o transă egală cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 3 luni de la angajare.

“Persoanele care doresc să se înregistreze în evidenţa agenţiei în vederea obţinerii unui loc de muncă şi pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv informare, consiliere, medierea muncii, formare profesională ş.a.m.d., se vor prezenta la sediul AJOFM Brăila, din B-dul Dorobanţilor 603-605, parter, modulele 2 sau 3, cu următoarele documente: actul de identitate; actele de studii şi de calificare; carnetul de muncă sau alte acte care atestă, potrivit legii, existenţa unor raporturi de muncă ori de serviciu, în cazul persoanelor provenite din muncă; adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale. În cazul neîncadrării în muncă, cererea în vederea medierii trebuie reînnoită la 6 luni”, transmite instituţia printr-un comunicat de presă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro