Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dupa taxa pe scaun, se pregateste taxa pe circiuma

Patronii de baruri si restaurante ar putea plati, de anul viitor, o taxa anuala de pina la 3.000 de lei noi (30 de milioane de lei vechi) pentru autorizarea functionarii. Propunerea, inclusa in cea mai recenta varianta de modificare a Codului Fiscal, prevede ca valoarea acestei taxe va fi stabilita de consiliile locale care vor incasa sumele astfel obtinute.
Autorizatia privind desfasurarea activitatii de alimentatie publica este emisa de catre primarul in a carui raza de competenta se afla amplasata unitatea sau standul de comercializare.
Propunerea Finantelor completeaza articolul 268 din Codul Fiscal, unde sint enumerate o serie de taxe necesare eliberarii autorizatiilor pentru desfasurarea unei activitati economice si a altor autorizatii similare. Potrivit articolului mentionat, taxa pentru eliberarea unei autorizatii pentru desfasurarea unei activitati economice poate fi de pina la 100.000 lei vechi in mediul rural si 500.000 de lei vechi in mediul urban. Acesteia i se adauga autorizatia sanitara de functionare in valoare de pina la 120.000 de lei vechi.
Ideea introducerii unei taxe anuale speciale pentru institutiile de alimentatie publica a fost lansata de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, in luna septembrie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii