Mergi la conţinutul principal

După tentativa de omor ca în filmele de la Hollywood, în arest la domiciliu

• la data de 3 iunie, instanța a prelungit măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, până pe 8 iulie, privind pe inculpatul R. Silviu-Sorin, cercetat pentru infracțiunea de tentativă la omor • tânărul de 18 ani a încercat să dea cu mașina peste un consătean, în scop de răzbunare, dar victima s-a ferit în ultimul moment, iar agresorul a primit apoi o mamă de bătaie • inculpatul a fost inițial arestat preventiv, însă instanța i-a dat apoi arest la domiciliu, cu unele obligații, astfel a adunat patru luni «închis»  în casă

 

Patru luni «închis» în casă! Este vorba despre tânărul din satul Constantin Gabrielescu, comuna Bordei Verde, acuzat de tentativă la omor. La data de 3 iunie, magistrații Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, până la începutul lunii iulie, față de inculpatul R. Silviu-Sorin. Tânărul de 18 ani a încercat să dea cu mașina peste un consătean, în scop de răzbunare, dar victima s-a ferit în ultimul moment și a reușit să scape, iar agresorul a primit apoi o mamă de bătaie. Inculpatul a fost inițial arestat preventiv, la sfârșitul lunii februarie, însă instanța superioară i-a dat apoi arest la domiciliu, cu unele obligații. Tânărul adună patru luni de arest la domiciliu, până în iulie, apoi instanța va decide ce măsură va lua în continuare. ”Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală; să nu comunice direct sau indirect, cu co-inculpaţii, cu persoana vătămată sau cu martorii.  În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Inculpatul va putea părăsi imobilul unde execută măsura arestului la domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare sau a judecătorului”, este soluția instanței din data de 3 iunie.

Reamintim că tânărul din satul Constantin Gabrielescu, comuna Bordei-Verde, a fost arestat preventiv, la sfârșitul lunii februarie, pentru tentativă la omor, după ce, în data de 7 decembrie 2023, a încercat să dea cu mașina peste un rival și ar fi avut clar în intenție lovirea consăteanului său. Asta au stabilit anchetatorii după ce au studiat imaginile surprinse de camerele video amplasate în zona infracţională. Totuși, inculpatul R. Silviu Sorin (n.r. - nume postat pe site-ul instanței), în vârstă de 18 ani, a continuat să nege că a avut intenţia să îl lovească cu autoturismul pe D.A., în vârstă de 19 ani, cu care avusese un conflict anterior.

În dosar mai este cercetat și inculpatul D. A., nimeni altul decât rivalul pe care R. Silviu a încercat să îl lovească cu mașina. După ce s-a ferit din calea autoturismului, acesta, ajutat de trei prieteni, s-a răzbunat aplicându-i o bătaie soră cu moartea dușmanului său. Acum este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere, alături de ”tovarășii” săi.

Culmea, cercetările în acest dosar au început după ce tânărul care acum este inculpat pentru tentativă de omor a depus o plângere împotriva celor care l-au bătut după ce a încercat să își accidenteze mortal rivalul. Concret, după câteva săptămâni de la incident, mai exact pe 29 decembrie 2023, s-a înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila plângerea formulată de persoana vătămată R. Silviu Sorin împotriva celorlalți inculpați, prin care a solicitat efectuarea cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la omor şi distrugere. Numai că, pe parcursul cercetărilor, s-a dovedit că victima era de fapt și agresor, pentru că și-a folosit mașina ca pe o armă în încercarea de a-și lichida dușmanul.

Anchetatorii au arătat că este evidentă intenţia conducătorului auto de a-l lovi pe celălalt tânăr. Ulterior, conducătorul auto R. Silviu Sorin a întors în loc autoturismul şi s-a îndreptat din nou în viteză spre victimă, cu aceeaşi intenţie de a o lovi, părăsind carosabilul şi pătrunzând în şanţ. Și de această dată, D. A. a evitat impactul sărind în lateral. ”Persoana vătămată a evitat impactul a doua oară, sărind în lateral, iar autoturismul s-a oprit într-un stâlp de fier al gardului împrejmuitor al imobilului deţinut de un localnic, provocându-se un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale”, se mai arată în motivarea instanței.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro