Mergi la conţinutul principal

După tată, urmează fiul! Vasile Varga Jr. a fost dat afară din PNL Brăila

* deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, l-a demis pe Varga Jr. la pachet cu alți doi consilieri liberali - Vasile Cortez și Costică Gorgan * se pare că motivul invocat este acela că Varga jr. ar fi adus ”prejudicii de imagine partidului”

 

 

 

După ce în 2021 s-a încercat excluderea lui Vasile Varga (senior) din PNL Brăila, iată că acum a venit rândul fiului, Vasile Varga Jr., să fie ”executat” de președintele organizației liberale, deputatul Alexandru Popa. Vasile Varga Jr. (consilier județean) a fost dat afară ”la pachet” cu Vasile Cortez (consilier județean) și Costică Gorgan (consilier local în Chiscani). Motivul? Varga ar fi adus ”prejudicii de imagine partidului”.

Da, este adevărat că am fost dat afară. Mai multe nu am ce să vă spun. În urmă cu o lună de zile am primit adresa, prin poștă, în care se spune că aș fi încălcat statutul partidului. În documentul pe care l-am primit e menționat un cod din statut, am analizat statutul și acolo scrie că am adus prejudicii de imagine partidului. Fără alte date concrete: cum, când etc. Asta numai dumnealui știe. Probabil că am ținut cu brăilenii și nu cu interesele domnului Popa. Probabil, nu știu motivul exact!”, ne-a declarat Vasile Varga Jr.

Acesta ne-a spus că a contestat demiterea, ba chiar se va adresa și forului superior al partidului.

Am făcut contestație pentru că în sine excluderea nu a fost statutară. Sunt niște pași care trebuie urmați, trebuie să fiu convocat, să mi se aducă la cunoștință, să am dreptul de a mă apăra. Dânșii au făcut totul pe repede înainte și CDJ-ul (n.r. – Colegiul Director Județean) a votat. Au avut sau nu majoritate... nu mai contează. Aștept răspusul filialei Brăila și ulterior, în funcție de răspunsul pe care îl voi primi, dacă este cazul mă voi adresa și forului superior al partidului. Rămâne de văzut acolo dacă a fost statutar sau nu”, ne-a mai spus acesta.

Întrebat cum ar descrie relația cu președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, Varga ne-a declarat că nu a existat nicio relație de colaborare, ba chiar mai mult, simte că deputatul i-ar fi pus încă de la început o țintă pe spate. ”Evident că am simțit că are ceva împotriva mea și documentul pe care l-am primit recent confirmă asta. Dumnealui a încercat să procedeze astfel și cu excluderea tatălui. E firesc să cred că are ceva pe «persoană fizică cu mine»”, ne-a mărturisit sursa citată.

Indiferent care va fi rezultatul contestației, Vasile Varga Jr. a ținut să precizeze că vrea să rămână în barca liberalilor și că nu va ”dezerta” la vreun alt partid politic.”Niciodată n-o să-mi depun adeziunea la un alt partid. Am o profesie liberală, provin dintr-o familie de liberali și nu o să mă duc la alt partid indiferent de ce mi s-ar promite. Eu nu fac politică pentru avere personală, nici vorbă! Deci ori în PNL, ori niciunde altundeva. La fel ca și tatăl meu de altfel”, a subliniat acesta. Vom reveni.

 

 

 


 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro