După o perioadă ploioasă, soarele i-a readus pe pescari pe malul Dunării, chiar pe faleza oraşului. Înarmaţi cu undiţe şi momeală, brăilenii au profitat de cele câteva ore libere pentru a-şi încerca norocul la peşte.
Ieri, la orele prânzului, faleza era plină de pescari amatori, unii stând pe scăunele, alţii direct pe nămolul uscat ori pe ciment. Majoritatea se pare că au venit aici din pasiune, brăilenii rămânând în continuare iubitori ai peştelui. Chiar dacă, în general, bărbaţii sunt cei atraşi de această activitate, printre împătimiţii pescuitului se numără şi doamne. "Pescuiesc de 30 de ani şi fac asta din pasiune. Nu vin în fiecare zi, dar când am timp, o dată la trei zile vin aici chiar şi cu familia şi ne relaxăm puţin. Nu prind mult, dar ce mai prind gătesc nepoţilor", spune o pensionară.
Pescuitul rămâne, în primul rând, un mijloc de relaxare după spusele altui brăilean care, ieri, după serviciu, putea fi găsit pe faleză.
Un alt avantaj al pescuitului pe malul Dunării este şi faptul că e la îndemâna oricui. "Vin aici pentru că e aproape de casă. Nu am mult timp şi îmi e uşor să vin pe faleză", ne-a mărturisit un pescar. Amatorii în cauză prind în general peşti mici, precum guvizi, obleţi dar uneori chiar şi plătică ori ştiucă. Unii dintre ei spun că uneori nu prind nimic, dar continuă să vină din plăcere ori ambiţie.
Valurile Dunării sunt încărcate de gunoaie Pescuitul nu ţine cont de vârstă, astfel că zilele trecute, alături de veterani am putut întâlni şi tineri care se familiarizau într-ale pescuitului. "Nu vin de mult timp. E un fel de tradiţie de familie... Şi bunicul, şi tatăl meu pescuiesc. A început să-mi placă şi mie. Cred ca o să mai vin, cel puţin acum, cât sunt în vacanţă", ne-a spus un adolescent de 17 ani.
După inundaţia de luna aceasta, faleza a rămas puţin schimbată, cu mai puţin peşte şi mai multe gunoaie, spun pescarii. Sticle, ambalaje ori resturi plutesc lin printre undiţe, putând fi observate şi de cei ce se plimbă pe faleză. În locul unde până de curând curgea Dunărea au rămas saci şi crengi uscate, care însă nu-i opresc pe amatori să renunţe la micile lor distracţii.