Mergi la conţinutul principal

După ce tânjeşte primarul Londrei în timpul Ramadanului

Primarul Londrei, Sadiq Khan, primul musulman ales în fruntea unei capitale europene, ţine pentru prima dată postul de Ramadan în calitate de edil, mărturisind cu umor că nu va fi uşor şi că cel mai mult îi va lipsi cafeaua. Într-un articol publicat în The Guardian, el scrie că intenţionează să profite de luna Ramadanului pentru a demonta prejudecăţile cu privire la musulmani şi „să construiască punţi" între între diferitele comunităţi ale capitalei britanice.
„Dacă nu aveţi prieteni musulmani şi singura cunoaştere a islamului este ceea ce vedeţi la televizor - un bărbat furios cu barbă care face sau spune ceva teribil - atunci veţi asocia aceasta în mod neintenţionat cu islamul. Prin urmare, este o prioritate pentru mine să fac din Ramadan o oportunitate de a construi poduri prin organizarea de mese în sinagogile, bisericile şi moscheile din oraş", se arată în articolul scris de Khan.
Edilul, un laburist de 45 de ani, fiu al unor imigranţi pakistanezi, subliniază că nu se consideră un politician musulman sau purtător de cuvânt musulman şi regretă definirea în funcţie de religie, estimând că toţi avem „identităţi multiple".
Ramadanul, care a început săptămâna aceasta în majoritatea ţărilor musulmane, este a noua lună a calendarului islamic în care, potrivit tradiţiei islamice, profetul Mahomed a primit revelaţia coranică. Pe parcursul acestei luni, credincioşii se abţin de la mâncare, băutură, fumat şi întreţinerea de relaţii sexuale din zori şi până la apusul soarelui. Respectarea postului este unul dintre cei cinci piloni ai islamului, de la care sunt scutiţi bolnavii, copiii, femeile însărcinate şi turiştii, după cum prevăd normele religioase.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro