Posibilitatea formării de sloiuri pe Dunăre este redusă, în momentul de faţă, în ciuda anunţatelor temperaturi de până la minus 17-18 grade Celsius. "Pentru ca fluviul să înceapă să îngheţe e nevoie de trei zile succesive cu temperaturi de minus 15 grade Celsius, dar şi de o cotă mai mică a apei. La cota de acum, debitul e prea mare pentru a se putea ajunge la îngheţ", ne-a explicat Vlăduţ Brânză, căpitanul şef al Căpităniei Brăila.
Ieri, la mira Brăila s-a înregistrat o cotă de 557 cm, la un debit de 11.160 metri cubi pe secundă. Mai multe sectoare de dig brăilene se află în faza a doua de apărare, cu apa urcată la mai mult de un metru pe taluz. Din fericire, hidrologii prognozează o stagnare a nivelului fluviului pentru câteva zile, urmată de o tendinţă de scădere.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.