Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dumitru Dragomir a fost pus sub invinuire de procurorii DNA

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost pus sub invinuire de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) dupa ce fostul presedinte al FC National, Constantin Iacov, l-a acuzat de luare de mita.
Dragomir s-a prezentat, luni, la DNA, pentru a i se aduce la cunostinta punerea sub invinuire.
Procurorii DNA l-au pus sub invinuire pe Dumitru Dragomir in 23 noiembrie, sub acuzatiile de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, informeaza, luni, Biroul de presa al DNA.
Anchetatorii au stabilit ca, in 2001, in baza unei intelegeri prealabile, Dumitru Dragomir ar fi primit de la un mituitor o suprafata de teren amplasata in Bucuresti, de aproximativ 350 metri patrati. Terenul valora la vremea respectiva aproape 30.000 de dolari, pretul fiind in prezent, de 170.000 de euro. In schimb, in calitate de presedinte al LPF, Dragomir ar fi acceptat ca Liga sa achizitioneze de la acelasi mituitor la un pret supraevaluat o suprafata de 1.500 de metri patrati, la suma de 350.000 de dolari, ceea ce reprezenta o valoare de trei ori mai mare decit pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data.
DNA sustine ca, pentru a ascunde adevarata natura a provenientei terenului primit ca mita, in 2004, Dumitru Dragomir, prin intermediul unui apropiat, ar fi trecut suprafata respectiva in proprietatea unei societati comerciale apartinind fiului sau.
Procurorii au dispus masura sechestrului asiguratoriu asupra terenului respectiv.
Dragomir a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, ca nu se simte vinovat de nimic si ca a fost chemat de procurorii DNA pentru audieri in urma unei reclamatii facute de Constatin Iacov. "Pai ce, daca te cheama la DNA asta inseamna ca esti si vinovat? Iacov, de la FC National (n.r. - actualul Progresul), acum vreun an de zile mi-a facut reclamatie pentru ca i-am zis ca este escroc. Si s-a dovedit ca este un escroc pentru ca a vindut echipa, a retrogradat, a vindut jucatorii de valoare... Iar apoi mi-a facut hirtie la DNA si acum DNA-ul isi face datoria. Foarte bine face, sa-si faca datoria. Pe mine m-au chemat si mi-au spus ca Iacov a facut o plingere si ca trebuie sa ma audieze", a declarat Dragomir.
Intrebat daca spera ca procurorii sa solutioneze cazul, oficialul LPF a rabufnit: "Ce sa se rezolve, ba? Esti nebun? Am adus eu vreun prejudiciu? Am adus beneficii. sint mai multi care vor fi chemati, nu numai eu. Si Gino Iorgulescu, si Robi Urs. Procurorii trebuie sa-si faca datoria".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii