Mergi la conţinutul principal

Duelul candidaţilor

• Boboc: “Domnule Chiriac. Veţi putea de luni sta ascuns, nu vă va mai deranja nimeni. Vă promit!” •declaraţia a fost făcută, ieri, la foişorul din Grădina Mare, locul unde liberalul Cătălin Boboc l-a invitat pe actualul preşedinte CJ la o dezbatere • Chiriac: “Dânsul are parcă o altă întâlnire de organizat, după cum a declarat; a spus că ar vrea o dezbatere cu cei cărora le datorează bani; nu aş vrea să-l încurc”, a replicat pe Facebook, candidatul PSD

 

Săptămâna trecută, pe 17 septembrie, Cătălin Boboc, candidatul alianţei PNL-Brăila Nouă la preşedinţia Consiliului Judeţean, îl invita pe Francisk Chiriac, actualul preşedinte al CJ şi candidatul PSD pentru un nou mandat, la o dezbatere privind problemele şi viitorul Brăilei. Dezbaterea era programată pentru data de 21 septembrie, la ora 12.00, la foişorul din Grădina Mare, iar regulile dezbaterii lansate de Boboc erau următoarele: 3 minute acordate fiecărui candidat pentru o scurtă prezentare, o întrebare comună pentru ambii candidaţi şi câte o întrebare pentru fiecare din partea jurnaliştilor prezenţi, câte două întrebări pe care candidaţii să şi le adreseze reciproc şi 3 minute acordate fiecărui candidat pentru un mesaj final. Chiriac a anunţat luni că nu va da curs invitaţiei lui Boboc, însă liberalul a venit, totuşi, ieri la foişorul din Grădina Mare, unde, în faţa jurnaliştilor, a susţinut o conferinţă de presă. Candidatul PNL-Brăila Nouă l-a numit pe contracandidatul lui la CJ “laş”, criticându-l pentru modul în care a condus judeţul în cei patru ani de mandat, trecând în revistă atât managementul dezastruos de la Spitalul Judeţean, cât şi faptul că Brăila se află pe ultimul loc la atragerea de fonduri europene.

“Am văzut postarea dumnealui de aseară (n.r. - luni seara). Ne-a anunţat pe toţi că nu va participa la această dezbatere. Dar concluzia mea este una singură. Că aşa cum în toată această perioadă, chiar de la începutul mandatului, domnul Chiriac şi-a pus singur eticheta de laş, de laşitate, la fel a procedat şi acum, tratând cu multă lipsă de respect invitaţia mea. (...) Un astfel de eveniment, într-o campanie electorală, îşi avea rostul. (...) Dar, aşa cum întotdeauna a fost inutil, a fost laş, a fugit de subiecte sensibile şi teme sensibile, pentru care îi acuza pe alţii că îi fac treaba, deşi era treaba lui să facă, face şi acum, cum a făcut de altfel şi astăzi. Domnule Chiriac, veţi putea de luni sta ascuns cât vreţi dumneavoastră, nu vă va mai deranja nimeni. Vă promit!”, a spus Cătălin Boboc.

Trebuie spus că liberalul a pregătit şi un scaun pentru Chiriac, pe care a lipit un afiş cu textul “Aşa arată dispreţul faţă de brăileni”, pentru că preşedintele CJ nu a onorat invitaţia la dezbatere.

 

Chiriac: “Boboc a spus că ar vrea o dezbatere cu cei cărora le datorează bani. Nu aş vrea să-l încurc”

 

Aşa cum am precizat anterior, luni seara, Francisk Chiriac, preşedintele CJ, a anunţat că nu va veni la dezbatere, iar într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook a expus şi motivele pentru care a făcut această alegere. Redăm integral conţinutul mesajului:

“Din respect pentru brăileni, care chiar merită un răspuns, vin cu unele lămuriri!

Am auzit că Boboc Cătălin, contracandidatul meu, mare liberal, «mare expert» în pandemie şi fost prefect - numit doar pentru a-şi pregăti actuala candidatură pe bani publici, m-a invitat la o dezbatere, la ora, locul şi după regulile stabilite de dumnealui.

1. Eu îi respect pe ceilalţi contracandidaţi; Boboc nu e cu nimic mai presus decât ceilalţi, deşi pare că asta crede! Greşit!

2. Regulile unei dezbateri se stabilesc de comun acord, consultând toate părţile implicate; e vorba, dincolo de orice altceva, despre bun-simţ;

3. Dânsul are parcă o altă întâlnire de organizat, după cum a declarat; a spus că ar vrea o dezbatere cu cei cărora le datorează bani; nu aş vrea să-l încurc; dacă m-a chemat la acea întâlnire şi n-am înţeles eu, îl anunţ că nu particip: îmi datorează, în cel mai rău caz, doar nişte scuze!; alţii ar trebui să aibă prioritate;

4. Eu nu am ce dezbate cu omul care a exploatat pandemia în scop personal, cu prefectul care dorea ca Brăila să fie centru regional COVID-19; când brăilenii erau speriaţi sau prin spitale, Boboc făcea doar ce e bine pentru ca el să ajungă candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean; tot circul pe care l-a făcut în starea de urgenţă arată că l-a interesat doar propria imagine şi candidatura, nu şi rezolvarea problemelor!

5. De trei săptămâni, în fiecare zi, dezbat cu brăilenii, pe străzi, în cartiere şi în sate; Boboc ştie să zică doar că Francisk Iulian Chiriac e vinovat pentru orice!; regret, la modul cel mai serios, că judeţul Brăila nu a avut un prefect care să conştientizeze gravitatea momentului şi să colaboreze cu autorităţile locale fără să se gândească la modul în care să îşi «repare» imaginea; mi-aş fi dorit ca atunci când Boboc dorea să plimbe pacienţii infectaţi dintr-un judeţ în altul, să găsesc o uşă deschisă şi să ne gândim cu toţii la binele acestui judeţ, lăsând la o parte interesele personale;

6. Am răspuns mereu la întrebările jurnaliştilor! O voi face şi de acum încolo; Boboc vrea circ şi mascaradă, iar eu la aşa ceva nu particip, cu sau fără mască!

Pe 27 septembrie, Boboc va afla dacă brăilenii au uitat sau nu toată bătăia de joc din timpul stării de urgenţă, când candidatul PNL se juca de-a prefectul doar pentru «a da bine» şi a fi azi acel candidat (re) spălat!”

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro