Mergi la conţinutul principal

Dudulea, «exmatriculat» din CJ pentru absenţe

Preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, a afirmat, vineri, că a semnat proiectul privind eliminarea din mini-parlamentul judeţean a consilierului independent Cătălin Dudulea. Acesta a punctat că proiectul privind încetarea mandatului fostului consilier PER (Dudulea a devenit independent abia anul trecut, în baza "ordonanţei traseiştilor" OUG 55/2014) se va afla pe ordinea de zi a primei şedinţe ordinare. "Peste patru zile va fi scos din Consiliu. Am şi semnat documentul, urmează să fie înlocuit cu un domn Tănasă (n.r. Horia Tănasă, ofiţer M.I., pensionar, următorul la rând pe lista cu care Alianţa pentru Viitorul Brăilei s-a înscris în alegerile locale din 2012 la CJ), de la PDL. Ofiţer de carieră, de la ISU", a declarat Viorel Mortu. De precizat că Dudulea nu a mai participat la şedinţele ordinare ale Consiliului Judeţean încă din luna noiembrie 2014, fapt ce a stârnit nemulţumirea consilierilor PNL care au cerut excluderea sa în repetate rânduri. Mai mulţi membri ai CJ Brăila au indicat în şedinţele publice că Dudulea ar fi plecat în străinătate pentru a se ocupa de anumite probleme personale. Acesta şi-a motivat absenţele în ultimele două luni ale anului trecut, însă nu şi pe cele din 2015. Potrivit Legii 215/2001 a Administraţiei Publice Locale, lipsa nemotivată a unui consilier de la 3 şedinţe ordinare consecutive duce automat la înlăturarea sa din Consiliu.
Reamintim că, subiectul absenţei lui Dudulea de la şedinţele CJ Brăila a fost dezbătut şi în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare.
Viorel Mortu a propus atunci ca independentul să fie păsuit, însă liberalii au insistat să se ia măsuri, invocând că legea nu permite consilierilor să absenteze mai mult de 3 luni de la şedinţele CJ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro