Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dubla lansare de carte la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati"

Profesorul Ioan Munteanu a lansat, vineri, in sala de festivitati a Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" doua volume: "Piata Traian. Emblema Brailei moderne", aparut recent la Editura Ex Libris si
"Din pinza Penelopei - incursiuni etimologice", Editura Centrului de Creatie. Manifestarea a reunit oameni de litere, artisti, bibliotecari, elevi si tineri, rolul de gazda fiind asumat de directorul Bibliotecii, Rodica Draghici. De remarcat este faptul ca, o data cu lansarea celor doua volume, publicistul brailean si-a sarbatorit si ziua de nastere.
Dupa mai bine de 20 de ani de preocupare pentru Braila, timp in care a scris "Mic indreptar turistic", 1984, "Baragan, cimpia soarelui", 1987 si "Cartea Dunarii", 1997, prof. Ioan Munteanu ofera a treia carte dedicata Brailei - "Piata Traian. Emblema Brailei moderne". Aceasta vine in completarea primelor doua volume "Stradele Brailei" si "Povestea unei strazi - Regala". "Dorind sa repuna orasul in maretia de odinioara, trilogia dedicata Brailei ofera urbei o necesara si fara de egal identitate", apreciaza Rodica Draghici - directorul bibliotecii. La masa criticilor s-au asezat, alaturi de Rodica Draghici, profesorii Ioan Carac, Constantin Gherghinoiu, Viorel Mortu si Vasile Ioan Zbarcea. In alocutiunea sa, profesorul Viorel Mortu a spus: "Ioan Munteanu are vocatie de crononaut. Cu memoria doldora de istorii care ii dau ghes, autorul crede - si nu avem niciun motiv sa nu-i dam crezare - ca a lasa nespuse toate acestea este, vorba cronicarului, inimii durere". Profesorul Ioan Carac considera ca "prin ceea ce face, profesorul Ioan Constantin Munteanu, cautator neobosit al specificului local, va ramine, desigur, in istoria culturala a Brailei". La finele evenimentului, citiva epigramisti prezenti in sala au dedicat sarbatoritului catrene, facind astfel publicul sa zimbeasca. De asemenea, tot spre final, profesorul Ioan Munteanu a primit din partea Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" o diploma de excelenta pentru buna colaborare pe care au avut-o de-a lungul timpului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii