* acesta va lansa joi, 11 ianuarie, cartea „Cimitirul Sf. Constantin Brăila” * evenimentul are o dublă semnificație: lansarea celui de al 24-lea volum tipărit de autor, din seria cărților dedicate identității urbei brăilene și omagierea profesorului și scriitorului Ioan Munteanu la împlinirea vârstei de 75 de ani
Joi, 11 ianuarie 2018, ora 17.00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județeane „Panait Istrati” va avea loc lansarea cărții „Cimitirul Sf. Constantin Brăila”, semnată de prof. Ioan Munteanu. Cartea, apărută la Editura „Proilavia” din Brăila în anul 2017, conține un scurt istoric și o descriere a cimitirului brăilean, epitafuri și cugetări despre moarte. Începând cu actul de naștere din 1870 și până în zilele noastre, Cimitirul „Sf. Constantin” reprezintă o adevărată pagină de istorie a urbei. Parcurgând cartea putem afla istoria și genealogiile celor care și-au găsit odihna veșnică în acest spațiu, oameni care pe parcursul vieții au contribuit la evoluția economică, socială și culturală a Brăilei.
Evenimentul de joi are o dublă semnificație: lansarea de carte și omagierea profesorului și scriitorului Ioan Munteanu la împlinirea vârstei de 75 de ani. Cetățean de Onoare al orașului Brăila și posesor a numeroase diplome și distincții, prof. Ioan Munteanu este sărbătorit pentru îndelunga activitate profesională dedicată învățământului și promovării istoriei și culturii locale.
„Ioan Munteanu este brăilean sadea prin naștere, prin educație, prin conștiință, prin idealuri și atitudine manifestă, bolnav după locurile natale”, scrie despre autor criticul Dumitru Anghel.
„Cimitirul Sf. Constantin Brăila”, cel de al 24-lea volum tipărit de autor, din seria cărților dedicate identității urbei brăilene va fi prezentat de prof. dr. Viorel Coman și pr. dr. Sorin Marinescu, iar evenimentul va fi moderat de Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene „Panait Istrati”. Manifestarea culturală de joi va fi condimentată cu un intermezzo muzical susținut de Iasmina și Lavinia, nepoatele autorului, laureate ale Festivalului concurs internațional „Micul Virtuoz”, de la București, ediția 2017, coordonate de prof. Virgil Cernat.