Mergi la conţinutul principal
În Ziua Internaţională a Educaţiei,

Dublă lansare de carte a brăilenilor Adriana Bogatu şi Adrian Vank la Bucureşti

• autorii romanului “Dresorul de cactuşi” au scos de sub teascuri a doua carte în coautorat • este vorba de volumul “...Şi duminică e tot sâmbătă”, apărut în Editura Creator • noul roman e o “mărturie în timp real a transformărilor prin care trece omul contemporan confruntat cu pandemia de coronavirus” • dubla lansare de carte a prof. Adriana Bogatu şi a jud. Adrian Victor Vank a avut loc la Librăria Diverta, de pe Lipscani

 

Eveniment editorial de excepţie, protagonişti fiind un profesor de limba şi literatura română, de la CNNB, cu aproape trei decenii de activitate la catedră, şi un magistrat de carieră de la Judecătoria Brăila. Prof. Adriana Bogatu şi jud. Adrian Victor Vank, autorii romanului “Dresorul de cactuşi”, apărut la finele anului trecut, “recidivează”. Cei doi brăileni au scos de sub teascuri, tot în coautorat, volumul “...Şi duminică e tot sâmbătă”, de data aceasta la Editura Creator.

Chiar de Ziua Internaţională a Educaţiei (5 octombrie), Editura Creator şi partenerii săi au organizat lansarea volumelor semnate de Adriana Bogatu şi Adrian Victor Vank, la Librăria Diverta (Lipscani), chiar în inima Bucureştiului. Luni, la ora 17.30, brăilenii şi-au lansat noul volum alături de deja celebrul “Dresor de cactuşi” (care, în luna februarie, a adunat laolaltă, la Teatrul “Maria Filotti”, peste 200 de intelectuali din Brăila, din alte câteva judeţe ale ţării şi din capitală).

Invitaţi la dubla lansare de carte a scriitorilor brăileni au fost Doru Dinu Glăvan, preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Manuela Alma Ciornei, judecător la Tribunalul Bucureşti, dr. George Vlaicu, avocat scriitor şi Dana Anghelescu, managerul Editurii Creator. Moderator al evenimentului a fost actriţa şi scriitoarea Claudia Motea.

Potrivit Editurii Creator, noul roman al prof. Adriana Bogatu şi al jud. Adrian Vank e o mărturie în timp real a transformărilor prin care trece omul contemporan confruntat cu pandemia de coronavirus în anul 2020. “Acţiunea depăşeşte limitele spaţiale şi se încadrează în universal, prin abordarea psihologică, socială, filosofică a fiinţei umane aflate într-un moment de criză. Trecând de la un timp în care nu purta mănuşile şi măştile la vedere la unul în care acestea sunt vizibile şi obligatorii, omul eliberează din el «fiare» care nu vor mai putea fi niciodată închise. Realităţile strict autohtone sunt cele cunoscute, cotidiene, dar se «îmbogăţesc» cu absurdul noilor realităţi impuse de pandemie”, precizează organizatorii evenimentului editorial.

În schimb, în “Dresorul de cactuşi”, autorii pun degetul pe rănile deschise ale unora dintre incertitudinile şi dramele de conştiinţă pe care le recunoaştem ca fiind şi ale noastre şi “îşi spun lucruri de dincolo de timp cu o seninătate de sinucigaşi la a treia încercare”. “Dresorul de cactuşi” este un roman atipic, scris de un profesor de limba şi literatura română - autor a trei volume publicate între anii 2007-2016 - şi un magistrat de carieră ale cărui texte fuseseră adunate în timp, fără să fi văzut lumina tiparului. O lucrare realistă, cu texte impresionante, ce prezintă experienţe trăite chiar de către autori.

Adriana Bogatu a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi este cadru didactic la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” din anul 1995, când a devenit titular al Colegiului prin concurs naţional de titularizare. În anul 2009, a publicat primul său roman, “Confesiuni ipotecate sau roman pentru un singur cititor” (Editura “Aldo Press”). În anul 2012, Adriana Bogatu a publicat cel de-al doilea roman, “Clepsidre fără nisip”, la aceeaşi editură, iar în 2016 volumul de tablete epico-lirice “Portretul tău cu ochii mei” (Editura “Dexon Office”). Cărţile prof. Bogatu s-au bucurat de un mare succes, tirajele epuizându-se imediat după lansare.

Adrian Victor Vank a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, precum şi Institutul Naţional al Magistraturii (INM), activând ca magistrat şi ocupând, pe rând, mai multe funcţii de conducere: şef secţie, vicepreşedinte şi preşedinte al Judecătoriilor Brăila şi Galaţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro