Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

DSP Brăila nu găsește medici epidemiologi

* în ciuda scoaterii postului la concurs, niciun medic nu și-a depus dosarul de înscriere * nici în ceea ce privește detașările, DSP Brăila nu are mai mult noroc * ultima încercare de acest gen a fost contestată în instanță, iar medicul respectiv s-a reîntors de unde a venit, după nici o lună lucrată la Brăila

 

 

Situație critică la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila. De mai bine de 3 luni, conducerea instituției caută medici epidemiologi însă nimeni nu și-a arătat intenția de a ocupa acest post. Un anunț privind scoaterea postului la concurs a fost publicat pe 18 iunie în ziarul Viața Medicală, dar cum nu s-a depus niciun dosar de înscriere, procedura s-a reluat, urmând ca anunțul să fie republicat. ”Ne descurcăm cum putem, așa cum se descurcă, probabil, și alte direcții din țară care nu au medici epidemiologi. Trebuie să ne descurcăm! Am scos postul la concurs în luna iunie, dar nu s-a prezentat nimeni și am reluat procedura. În momentul de față sunt documentațiile trimise la Ministerul Sănătății, pentru că este o întreagă procedură, pentru publicarea anunțului în Viața Medicală. În 18 iunie a fost publicat anunțul de concurs. Nu s-a prezentat nimeni. Procedura prevede ca după publicare se depun dosarele și se stabilește data de concurs. Nici din țară n-am mai primit confirmări pentru o eventuală detașare”, a declarat Gabriel Ciochină, directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila. Acesta ne-a mărturisit că, între timp, la DSP Brăila a mai fost detașat un medic epidemiolog de la Galați, numai că acesta și-a contestat în instanță ordinul de detașare și a plecat înapoi după nici o lună. ”Pentru o scurtă perioadă de timp a fost detașată la Brăila doamna doctor Ioan, de la Galați, dar care a contestat ordinul de detașare, s-a judecat cu DSP Galați, am înțeles că a avut câștig de cauză și, ulterior, a reînceput activitatea la Galați. Nu a stat nici o lună la Brăila, din câte îmi amintesc”, a mai spus Ciochină.

În lipsă de personal, anchetele epidemiologice sunt preluate de alți oameni din instituție, dar automat volumul de muncă este mai mare, iar unele activități ar putea suferi întârzieri. ”Avem medic de medicina muncii, avem medicul-șef, care e medic de igienă, încercăm să facem tot ce putem să funcționăm”, a conchis directorul DSP Brăila.

Reamintim că DSP Brăila a rămas fără medic epidemiolog în luna aprilie a acestui an, după ce singurul specialist, venit prin detașare de la Suceava, Carmen Andreea Stoica, și-a dat demisia după aproape 9 luni de activitate, obținând un post, prin concurs, la altă unitate sanitară din Brăila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii