Mergi la conţinutul principal

DSP Brăila caută panouri antivaccinare prin municipiu şi judeţ

• acţiunea vine după ce în câteva oraşe din ţară au apărut panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinării • ministrul Sănătăţii a dat ordin către toate direcţiile de sănătate publică să verifice dacă mai există astfel de panouri şi în alte localităţi

 

Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Brăila au început, joi, “vânătoarea” de panouri publicitare cu mesaj antivaccinare, la solicitarea ministrului Sănătăţii, Florian Bodog. De altfel, toate direcţiile din ţară au primit acelaşi ordin după ce, la finalul anului trecut, au apărut asemenea panouri în câteva oraşe din România - Braşov, Cluj şi Iaşi -, fapt semnalat iniţial, pe Facebook, de către secretarul de stat Raed Arafat.

Ordinul ministrului a sosit pe 4 ianuarie, iar inspectorii DSP Brăila s-au conformat. Până vineri la prânz, aceştia nu identificaseră astfel de panouri publicitare prin municipiu, însă acţiunea va continua.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, consideră mesajele drept un atentat la sănătatea copiilor noştri. “Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi şi părinţi. Încă o dată fac un apel la raţiune şi responsabilitate. Lipsa vaccinării duce la forme grave ale bolii şi chiar la decesul copiilor. Dacă nu facem ceva să creştem acoperirea vaccinală vom avea mult de suferit. Şi rujeola e cea mai blândă dintre bolile care pot afecta sănătatea copiilor nevaccinaţi”, a declarat Bodog, prin intermediul unui comunicat de presă al MS.

Cei care au montat panourile antivaccinare riscă amenzi de la 10.000 lei la 25.000 lei, conform HG 857/2011, dacă se dovedeşte că nu au respectat dispoziţiile legale în vigoare privind avizarea publicităţii produselor, precum şi a campaniilor de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică. Aceste campanii trebuie avizate de Ministerul Sănătăţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro