Mergi la conţinutul principal

DSP Brăila, amenzi de aproape 36.000 lei în doar 7 luni

• acestea au fost aplicate de inspectorii sanitari în perioada ianuarie-iulie a.c., în urma a peste 1.000 de controale tematice • au fost verificate condiţiile igienico-sanitare în unităţile de toate tipurile • controalele s-au lăsat şi cu produse scoase din consum, din cauza neregulilor depistate

 

Peste 1.000 de controale ale inspectorilor sanitari desfăşurate în perioada ianuarie - iulie 2018, “soldate” cu 20 de amenzi în valoare de 35.900 lei, 50 de avertismente şi o retragere a autorizaţiei sanitare de funcţionare. Aceasta este activitatea inspectorilor sanitari ai Direcţiei de Sănătate Publică Brăila în perioada ianuarie-iulie 2018, potrivit unui raport prezentat, ieri, de către şeful instituţiei, Gabriel Ciochină, la Colegiul Prefectural.

Cele 1.118 controale efectuate de DSP, la care se adaugă 183 de recontroale au fost efectuate în toate tipurile de unităţi. Inspecţiile au constat în verificarea condiţiilor igienico-sanitare în diferite tipuri de unităţi din municipiul şi judeţul Brăila. “De asemenea, au fost verificate 4 declaraţii pe propria răspundere transmise de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Brăila”, se menţionează în raportul DSP. Astfel, au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale: 20 de amenzi în valoare de 35.900 lei şi 50 de avertismente, iar o unitate controlată a rămas fără autorizaţie sanitară de funcţionare.

“În cadrul acţiunilor de inspecţie desfăşurate au fost scoase din consum următoarele cantităţi de produse: 34 kg de produse alimentare, 599 bucăţi de produse alimentare, 845 litri produse alimentare, 51 de bucăţi produse cosmetice şi 80 litri şi 240 kg produse biocide”, se mai arată în documentul prezentat. Mai mult, inspectorii au recoltat 22 de probe de apă, din care una a ieşit necorespunzătoare şi s-au aplicat 2 amenzi în valoare 4.500 lei şi un avertisment, o probă dintr-un produs cosmetic - probă care este în lucru în momentul de faţă -, 2 probe de apă minerală şi de masă cu rezultate corespunzătoare, 7 probe de materiale în contact cu alimentul -3 corespunzătoare şi 4 în lucru încă, 1 probă de suplimente alimentare cu rezultate corespunzătoare şi 4 probe de alimente cu destinaţie nutriţională pentru sănătate cu rezultate corespunzătoare.

Tot pe parcursul primelor şapte luni ale anului, inspectorii sanitari au analizat şi soluţionat 64 de sesizări primite de la persoane fizice sau juridice privind mediul de viaţă şi muncă. “Principalele probleme identificate de inspectorii sanitari în cadrul activităţilor au fost disconfortul creat de starea de insalubritate a locuinţelor şi unităţilor, neefectuarea operaţiunilor de dezinfecţie, neevacuarea deşeurilor menajere, lipsă grup sanitar, apă de masă nenotificată, lipsa spaţiilor frig, răspândirea dejecţiilor animaliere pe sol, ape de îmbăiere necorespunzătoare, aparat inadecvat pentru sterilizare, disconfortul creat de creşterea sau îngrijirea animalelor, depozitarea necorespunzătoare a alimentelor, comercializarea sau utilizarea alimentelor cu termen de valabilitate expirat, cursuri privind noţiunile fundamentale de igienă expirate, fişe de aptitudine expirate, lipsa produselor biocide sau produse biocide expirate, lipsă circuite, produse etichetate necorespunzător şi nerespectarea structurii funcţionale conform ASF (autorizaţiei sanitare de funcţionare - n.r.)”, potrivit raportului emis de DSP.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro