Mergi la conţinutul principal

DSP Brăila: Alertă epidemiologică, din cauza gripei

• în contextul instituirii stării de alertă epidemiologică determinate de gripă, specialiștii în sănătate publică din Brăila ne amintesc rolul vaccinării și unde se poate face imunizarea • între timp, la Brăila, numărul cazurilor de gripă, viroze și pneumonii se menține ridicat

 

 

 

Se confirmă tot mai multe cazuri de gripă, pneumonii și infecții acute ale căilor respiratorii la Brăila. Potrivit datelor puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila, este vorba despre 28 de cazuri de gripă confirmate în ultima săptămână din ianuarie, dar și peste 660 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și pneumonii. Din păcate, au fost și pacienți care au necesitat internare, cei mai mulţi din cauza pneumoniilor, respectiv 48 la număr, dar și a IACRS, totalizând 15 cazuri spitalizate, într-o singură săptămână. ”În contextul instituirii stării de alertă epidemiologică determinate de gripă din data de 2.02.2024, a trendului crescător privitor la numărul de infecții respiratorii, pneumonii, cazurilor de gripă, dar și a infecțiilor cu virus SARS-CoV-2, recomandăm persoanelor interesate vaccinarea/revaccinarea cu serul împotriva Covid-19 Moderna-Spikevax XBB.1.5.”, după cum se arată într-un comunicat de presă emis de către DSP Brăila.

Conform recomandărilor oficiale, vaccinul condiționat în flacoane monodoză de 0.5 ml eficient pentru tulpinile circulante în acest sezon cu scopul imunizării active în vederea prevenirii bolii Covid-19 cauzată de virusul SARS-CoV-2 se administrează  concomitent cu vaccinarea ROR sau cu vaccinarea antigripală și la orice interval de timp față de vaccinările menționate la punctul anterior.

La nivelul județului Brăila vaccinarea se realizează în cabinetele medicilor de familie care au contract cu casele naționale de sănătate, vaccinul livrându-se începând cu data de 13.02.2024, la nivelul furnizorilor de servicii medicale.

Potrivit aceleiași surse, de la începutul acestei luni până la data de 12 februarie a.c. , la Brăila au mai intrat în evidența medicilor și 14 cazuri de SARS-CoV-2, din care 6 în rândul copiilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro