Însă, ei candidează, se înghesuie, vor la ciolan, vor funcţii pe la deconcentrate, să ajungă în postura de a trafica voturi etc. Ei sunt cei care ar trebui să îşi ceară scuze (nu mie, căci eu nu am nevoie de scuzele lor), ci brăilenilor care vor veni la vot.
Şi pentru că nu îmi plac discuţiile la modul general, fără nume şi prenume, o să îi şi nominalizez pe cei la care am făcut referire mai sus şi, evident, despre care voi vorbi şi mai jos. Ei se numesc Viorel Botea (PMP Brăila) şi Mihai Nicuşor Cîrîc. Doi pierzători, evident, care nu cred că vor face nici împreună 5%, cât să nu dea cu capul de pragul electoral.
Botea şi Cîrîc au trimis drepturi la replică ziarului Obiectiv, pentru că au fost puşi la „colţul ruşinii". Treaba e simplă: publicaţia Obiectiv a făcut o invitaţie publică dar şi în scris nominal tuturor candidaţilor pentru a trimite proiectele pe care ei le-au creionat în calitate de candidaţi. Bătălia pe proiecte - aşa şi-a intitulat Obiectiv această campanie, în care orice candidat la Primăria Brăila putea să trimită proiectele sale de candidat, care urmau să fie publicate în ziar cu titlu gratuit, adică fără contract electoral. Unii candidaţi au trimis proiectele lor, alţii (printre care şi Viorel Botea şi Mihai Nicuşor Cîrîc) s-au făcut că plouă. Evident, acest demers al ziarului Obiectiv era facultativ. Cine a vrut să îşi facă publice proiectele sale, a avut spaţiu gratuit în ziar, cine nu a a dorit, asta e: să fie sănătos!
Problema e că Botea şi Cîrîc s-au simţit, bre, deranjaţi pentru că ziarul Obiectiv a publicat un text în care i-a amintit pe toţi cei care nu au trimis proiectele lor de candidaţi. Şi au simţit nevoia să dea un drept la replică. Ziarul Obiectiv încă nu a publicat drepturile la replică ale celor doi politicieni, din lipsă de spaţiu, însă am înţeles că acest lucru se va întâmpla. Este o greşeală, din punctul meu de vedere. Eu le-aş arunca la gunoi drepturile la replică şi le-aş transmite celor doi că abia aştept să mă acţioneze în judecată pentru că le-am refuzat dreptul la replică. Păi, staţi puţin, adică atunci când li s-a dat cuvântul, ba chiar au fost rugaţi să spună ceva, să îşi prezinte proiectele (atenţie, cu titlu gratuit) au tăcut mâlc, iar acum când ziarul Obiectiv doar a precizat că ei au tăcut din gură, au tupeul să trimită drept la replică? Oameni buni, aceşti politicieni au fost invitaţi să vorbească, să spună ce vor. Pentru ce anume să li se dea dreptul la replică? Înţeleg să i se acorde dreptul la replică unei persoane despre care s-a scris ceva în ziar şi nu a fost consemnată şi opinia ei în acel articol. Da, e normal să îi permiţi acelui om să spună ce are de spus. Dar când tu l-ai rugat să vorbească şi el s-a dat la fund, nu este cazul să îi permiţi să îşi dea cu stângu-n dreptu la replică, mai ales că în acel drept la replică el nu vorbeşte despre proiectele sale de candidat (subiectul în discuţie, adică), ci elucubrează aiurea despre nimic, ca să zic aşa.